Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  İsmi Hayırla Yâd Edilecek   26.08.2016  
   Yalova’da ve Çınarcık’ta yaptığı hayır işleri anılan, eğitim gönüllüsü, Atatürk sevdalısı ve Cumhuriyet kadını Macide Alp tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
   

Eğitime yaptığı katkılardan dolayı TBMM tarafından 2009 yılında “Üstün Hizmet Ödülü” alan Fizik Öğretmeni Macide Alp ve kendisi gibi öğretmen olan eşi Abdülkerim Alp’de hayatlarının son anına kadar eğitime olan gönüllülükleri ve hayırsever kimlikleriyle anıldılar. Kocaeli Üniversitesi Araştırma hastanesinde uzun süredir tedavi gören Macide Alp 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Alp’in cenazesi defnedilmek üzere Çınarcık ilçesine getirildi.

“Eşinin anısına yaptırmıştı”

Çınarcık ilçesinde eşi anısına birçok hayır işleri yapan Macide Alp, Çınarcık merkez camiinin minaresi, morg ve cenaze namazı kılma alanını yaptırdı. Eşi Abdülkerim Alp’in adının geçtiği musalla taşının üzerinde ise bu kez Macide Alp’in cenazesi yer aldı. Caminin minaresi ve musalla taşında Abdulkerim Alp’in anısına yazısı yer alıyordu.

“Atatürk Anıtını o yaptırdı”

Hayatta iken yerel bir gazeteye verdiği röportajında; yaptığı hayır işlerinde adının geçmesini istemediğini belirten Macide Alp Çınarcık Cumhuriyet meydanına yaptırdığı Atatürk anıtında kendisinin ve eşinin isminin yer almasından ayrı bir gurur duyduğunu ifade etmişti. Geleceğin mucitlerinin yetiştiği Atatürk Bilim Sanat Merkezi’nin yapımını da üstlenen Macide Alp eğitime verdiği önemi bir kez daha yansıtmıştı.

Yalova’nın ve Çınarcık’ın Macide annesi olarak bilinen Macide Alp’ın cenazesi Çınarcık Merkez Camiinde Cuma günü İkindi Namazına müteakip kılındı. Cenaze Namazına Çınarcık Kaymakam Vekili Ramazan Cankaloğlu, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Vatan Partisi İl Başkanı İsmail Bilgin ve çok sayıda vatandaş katılırken cenazeye Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başta olmak üzere bir çok kişi çelenk gönderdi.

“Hiçbir zaman Unutulmayacak”

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt emeği hiçbir zaman unutulmayacak olan hayırsever eğitimci Macide Alp’in Çınarcık ve bölgesi için unutulmayacak bir insan olduğunu söyledi. Kurt “Nurlar içinde yatsın, yaptığı her şey için kendisine şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtından Atatürk Bilim Snaat merkezine kadar Çınarcık’ta elinin değmediği hiçbir yer yok” şeklinde konuştu.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Macide Alp’in cenazesi kendi yaptırdığı Atatürk Bilim Sanat Merkezine getirildi. Macide Alp’in cenazesi yapılan töreninin Çınarcık yeni mezarlıkta defnedildi.

Atatürk Bilim Sanat Merkezi Müdürü Dr. Sabri Kan’da Yalova ve Çınarcık’a büyük hizmetleri olan Macide Alp’i kaybetmenin teessürü içinde olduğunu söyledi. Kan; “Macide Alp yaptığı sayısız hayırlarla, Yalovalılar ve Çınarcıklıların kalbinde yer edinecek hayırsever bir insandı, kendisini rahmetle anıyoruz. Kurumumuza da pek çok katkısı oldu. Bugüne kadar hem eğitim içerisinde yaptığı çalışmalar hemde, Yalova, Çınarcık ve Kocadere’de yaptığı hayır işleriyle gönüllerde yer kurdu.”şeklinde konuştu.       

                            

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber