Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  CEM EVİ’NİN YERİ BELLİ OLDU   25.08.2016  
   Çınarcık ilçesinde Alevi vatandaşların ibadetlerini yapacakları Cem evi yapılması kararının Çınarcık Belediye meclisinden çıkmasının ardından yer tespiti yapılan alanda çalışmalara başlandı.
   

Çınarcık Cem Evinin yapılmasında işlemleri yürüten Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çınarcık Şubesi Başkanı Mahmut Demir ve üyeleri ile Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt yer tespiti yapılan alanda incelemelerde bulundu. Koru Belde Sınırları içinde Amedaus Otel karşısında 1 dönümlük alan üzerinde yapılacak olan Cem Evi’nin hafriyat çalışmalarıyla birlikte temel kazma çalışmasına başlanacak.

“Verdiğimiz sözü yerine getirmekten çok mutluyum”

Vatandaşlara verdiği sözü tutuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, “ilçede bir ihtiyaçtı, olması gereken bir şeydi ve olduğu içinde çok mutluyum” dedi. Kurt; “Öncelikle burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Yıllardır kanayan bir yaraydı… Bizim vatandaşlarımıza, canlarımıza verdiğimiz bir sözümüz vardı. Vermiş olduğumuz sözü yerine getirdiğim için çok mutluyum. Çınarcık’ın en güzel noktalarından bir alan, toplamda yaklaşık 1 Dönümlük bir alan üzerine kurulu olacak. Çınarcık Cem Evi buradaki vatandaşlarımıza ibadetlerinde hizmet edecek ve sonuçta Çınarcık’a mal olacak. Çınarcık’ın bir eseridir, burada herkes kullanabilecek, vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfına da teşekkür ediyoruz, onların girişimleri sonucunda bu oluştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Olması gereken bir şeydi olduğu için de çok mutluyum ve sevinçliyim.” dedi.     

“Demir’den Teşekkür”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çınarcık Şube Başkanı Mahmut Demir yer tahsisini sağlayan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’a teşekkür etti. Demir; Cem Evinin Çınarcık’a kazandırılmasının mimarı olan Sayın Avni Kurt bu adımıyla tarihe geçecek. Bugün burada yer tespitini yatık. Resmi prosedürler doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek. Alanda hafriyat ve temizleme çalışmalarının ardından görkemli bir temel atma töreni planlıyoruz. Cem evinin yapımında emeği geçene Sayın Belediye Başkanımız Avni Kurt ve belediye meclis üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber