Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  17 Ağustos’un Acısı Hiç Dinmiyor   17.08.2016  
   17 Ağustos 1999 depreminin 17. yıl dönümünde acılar hep aynı tazeliğini koruyor. Çınarcık ilçesinde 17 Ağustos 1999 Deprem döneminde ve şu anda Çamlık mahalle Muhtarlığını sürdüren Mehmet Edepali Deprem gecesi yaşananları anlattı.
   

Çınarcık’ta en çok kaybın ve hasarın verildiği mahalle olan Çamlık mahallesi olduğunu belirten Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Edepali; “Bu acıyı yeniden hatırladığımız için çok üzgünüz diyerek  17 Ağustos 03.02’te deprem olduğunda Çınarcık’ta bulunan Veli Göçer konutlarının yarısı çökmüştü ve insanlar pencerelerden sarkmış, bağırıyorlardı. “Muhtar amca bizi kurtar…” sesleri yankılanıyordu. Kimin kolu dışarıda, kimin bacağı kiminin de gövdesi… kimileri ailesinin tamamını kaybetmiş feryatları yükseliyordu. İlk gece bizler de hiç bir şey yapamadık. Depremden iki gün sonra İsrail’den gelen bazı heyetler kendi teknik çalışmalarıyla çok sayıda insanı enkaz altından çıkardılar. Ben orada şu acıyı gördüm; adam 3 çocuğu ve ailesini kapının önüne yatırmış ve Muhtar amca bak çocuklarımda yanımda diye sayıklıyordu. Ben o anı ve o acıyı hiç unutamıyorum. Büyük bir acıydı, büyük bir felaketti Allah o acıyı ve günleri bir daha bizlere göstermesin.” Dedi.

Depremden 5 gün sonra enkaz altından canlı olarak çıkan vatandaşın söylemlerini unutmadığını belirten Edepali; O anlarda su dağıtıyor, İnsanların gıda ihtiyaçlarını karşılıyor, ikametgah tespiti yapıyor, ağlıyor sızlıyordum. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Deprem anından 5 gün sonra Seher hanım adında bir bayan mucizevi bir şekilde canlı olarak kurtarıldı. O bayanın 5 gün sonra canlı olarak en kaz altından çıkması büyük bir mucizeydi. Allah’ın takdiriydi. Bunun gibi bir çok ana şahit oldum. O nedenle 17 Ağustos’u  hiçbir şekilde hatırlatmak istemiyorum. Allah o günleri bir kez daha bizlere göstermesin” dedi.   

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber