Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  2. Koru Genç Ahşap Sempozyumu Başladı   10.08.2016  
   Koru Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Genç Ahşap Heykel Sempozyumu başladı. 05 – 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Genç Ahşap Heykel Sempozyumu” bu yıl Kocaeli Üniversitesi iş birliği ile yapılıyor.
   

Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman ve Kocaeli Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın 05 Ağustos tarihinde başlayan 2. Genç Ahşap Heykel Sempozyumunda çalışma yürüten Genç sanatçıları ziyaret ettiler. Koru Belde meydanında başlayan sempozyumda Genç sanatçılar ahşaplar üzerinde eserlerini ortaya çıkarıyorlar.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Genç Ahşap Heykel Sempozyumu hakkında bilgi veren Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman; “Değirmendere eski belediye başkanımızın koordinasyonunda bu yıl sempozyumu düzenliyoruz. Bu yıl Kocaeli Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Bu sempozyumumuzu önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. Burada güzel çalışmalar ortaya çıkıyor, bu da genç heykeltıraşlara bir heves oluşturuyor. Toplumumuzda sanata karşı bir duyarsızlık var, bu çalışmalarla farkındalık yaratıyoruz.” dedi. Önceki yıl yapılan ahşap heykellerin CHP zihniyeti diye bazı eleştirilerin yapıldığını belirten Yaman, “CHP Zihniyeti hep güzelliktir, güzel işlere imza atmaktır, modern dünyaya bir mesaj vermektir. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün sayesinde modernleşmeye başlamıştır.  Biz bu sanat eserlerine ve sanatçılara her zaman sahip çıkacağız. Genç sanatçılarla hep iş birliği içinde olacağız.” şeklinde konuştu.  

1989 – 2004 yılları arasında Kocaeli Değirmendere Belediye Başkanlığı yapan Değirmendere Eski Belediye Başkanı ve sempozyum Koordinatörü Ertuğrul Akalın ikincisi düzenlenen sempzoyumda 5 sanatçının çalışma yürüttüğünü belirterek; “1993 yılından bu yana Değirmendere’de bir ahşap sempozyumunu başlattık ve bu yıl 23.’sünü gerçekleştirdik. geçen yıl Koru Belediye Başkanımız bizden bir talepte bulundu. Aynı çalışmayı Koru’da yapmak istediğini belirtti. Geçene yıl ilkini yaptık. Bu yılki sempozyumun özelliği Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü öğrencileriyle beraber yapıyoruz. Sempozyumun bu şekilde akademik boyut kazanması bizim için çok önemli. Başkanımızın önerisiyle Koru genç heykeller olarak sempozyumu olarak ismini koyduk. Bunun da anlamı şu; genç arkadaşlarımızı, beklide hayatlarında ilk kez sempozyuma katılan arkadaşlarımızı davet ettik. Onların gelişimine katkıda bulunmak amacındayız. Koru’daki bu sempozyum bence bu vizyonda devam etmelidir. Gençlerin önünü açmak, onlara bir sempozyum deneyimi kazandırmak amacıyla yapılıyor.” şeklinde konuştu.           

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber