Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Genç Çiftçiye 518 Bin Lira hibe   11.08.2016  
   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilip Kırsal Kalkınma destekleri kapsamında yürütülen “Genç Çiftçi” projesinin açılış töreni yapıldı.
   

Genç Çiftçilere 30 Bin lira hibe desteği projesi kapsamında Çınarcık ilçesinde 79 başvurunun 18’nin hibe almaya hak kazandığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Demirhan; “Çınarcık ilçesi olarak 79 müracaat aldık ve bu müracaatlar içinde 18 üreticimizle hibe almaya hak kazandığı için sözleşme imzaladık. Bu projenin içinde hem bitkisel üretim hem de hayvansal üretime yönelik hibeler bulunuyor. Bu hibeler 18 – 40 yaş arası genç üreticilerimize yönelik bir proje. Bu proje başladığı zaman İl Müdürümüzden rica ettik özellikle Çınarcık ilçesinde bitkisel üretime ağırlık verilmesi yönünde talebimiz oldu. Kendileri de kendi aralarında bu işi tartıştılar ve bu fikrimizi uygun gördüler. Özellikle bitkisel üretim konusunda Çınarcık’a ağırlık vererek bu hibe projelerine start vermiş olduk. Çınarcık genelinde 7 tane Sera projemiz var, 4 tane kapama kivi meyve bahçesi kuracağız 36 büyükbaş ve 40 tane de küçükbaş hayvan dağıtımını sağlayacağız. Bu hibeyi almaya hak kazanan vatandaşlarımızın hepsine 30 Bin lira hibe dağıtımı proje sonunda Bakanlık tarafından hesaplarına aktarılacak. Çınarcık’ta 18 kişiye toplam 518 Bin liralık hibe dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Bugüne kadar bu kapsamda, bu büyüklükte Çınarcık ilçesine ilk kez böyle bir hibe dağıtmanın ve bu proje ekibinde bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Umarım çiftçilerimizde bu hibenin değerini bilir ve sürdürülebilir üretim için onlarda ellerinden geleni yaparlar.”şeklinde konuştu.

Üreticiler adına konuşma yapan Oktay Akgün’de; Koru Köyde Dede mesleği, Baba mesleği çiçekçilik yapmaktayım. Devletimizin ve hükümetimizin bize vermiş olduğu bu destekten dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçene bütün arkadaşlara da ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle projeler bizim sektörümüzü geliştirme açısından, sektörümüze hizmet açısından önemli projelerdir.” dedi. Ortaburun göleti sulama projesinin tamamlanması için de talepte bulunan Akgün; 3 yıldır tamamlanamayan Ortaburun sulama göledinin tamamlanmasını ve sulamada artık bu suyu kullanmak istiyoruz. Koru köy’deki 300 çiçek üreticisi adına sizlerden rica ediyorum bu sudan yeterince faydalanamıyoruz artık bu suyumuzu kullanmak istiyoruz. Bu su altında sebze, meyve, kesme çiçek ve saksı çiçeği üretip bunu Yalova ve Türkiye pazarına sunmak istiyoruz. Şuanda kullandığımız su yetersiz geliyor. Edindiğimiz bilgiye göre de %5-10 civarında bir çalışması kalmış bu projenin. Koruköy’ü bu su kalkındıracak, bu su ürettiğimiz sebzeleri daha sağlıklı ve organik hale getirecektir.” şeklinde konuştu.

Ak Parti Yalova Milletvekili fikri Demirel’de Genç Çiftçi Hibe projesinin hayırlı olmasını dileyerek, rakamsal olarak küçük bir hibe olabilir ancak Türkiye genelinde çok büyük bir bütçe o nedenle devletin parasını heba etmeyelim.” Dedi. Demirel Ortaburun Su gölet’i işletmeciliğinin Yeşil Körfez Su birliğine verileceğini de söyleyerek; “göletlerin bir işletmeciliğinin olması lazım. Bugüne kadar kimin işleteceği konusunda anlaşmaya varılamadığı için biz en son Yeşil körfez su birliğine oranın işletmesine verilmesi için girişimde bulunduk. Şuanda bakanlığımızın olumlu görüşü verildi en kısa zamanda protokol imzalanacak” dedi.   

Çınarcık ilçesi Koru Beldesi seralar bölgesinde düzenlenen Genç Çiftçi hibe Programı açılış törenine; Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Çınarcık Kaymakam Vekili Ramazan Cankaloğlu, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş, ilçe protokolü ve çiftçiler katıldı. Bilgilendirme konuşmasının ardından hibe almaya hak kazanan üreticilerin yapmaya başladığı seralarda incelemelerde bulunuldu.     

OZAN SÖYLER

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber