Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Altın Çınar Yarıda Kaldı   21.07.2016  
   14 Temmuz’da başlayan 12. Altın Çınar Festivali Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan Darbe girişimi sonrası yarıda kalarak, ileri bir tarihe ertelendi. Geçtiğimiz yıllarda terör olayları nedeniyle yapılamayan Altın Çınar Festivali bu yıl 14 – 17 Temmuz tarihleri arasında yapılma kararı alınmıştı. Karnaval havasında başlayan 12. Altın Çınar festivali bu yılda FETÖ’nün Darbe girişimi nedeniyle yarıda kaldı.
   

“Karnaval havasında başlamıştı”

Çınarcık Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Altın Çınar Festivali 14 Temmuz akşamı TUFAG’ın davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cibuti, Colombia, Şili, Bulgaristan ve Cezayir’den gelen dansçıların katıldığı kortej ile start almıştı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlanan 12. Altın Çınar festivali, konuk ülkelerden gelen dansçıların da katılımıyla Vali Akı Caddesinde kortej yürüyüşle başladı. Çınarcık sahilini karnaval sokağına çeviren dansçılar hünerlerini Çınarcıklılar için sergilediler. Cumhuriyet meydanında devam eden kutlamalar, TUFAG ekibi ve konuk ekibin gösterileriyle devam etti. binlerce kişinin hayranlıkla izlediği dans gösterileri sonunda Cezayir’den gelen dansçılar, performanslarını Cezayir ve Türk Bayrağını açarak sonlandırdılar.

“Festival yarıda kaldı”

12. Altın Çınar Festivali ikinci gününe de coşkulu başlangıç yaptı ancak gece saatlerinde gelen haber festivale de engel oldu. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen festival gecesinde Yalova’nın sevilen sanatçısı Hakhan konseriyle başlayan etkinlikler Zakkum grubunun Konseriyle devam etti. yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde şarkılar hep bir ağızdan söylenirken Karnaval havasında başlayan coşkulu Festival gece saatlerinde gelen haber ile sonlandı.

“Gazetemize Plaket”

12. Altın Çınar festivalinde emeği olan sponsorlara Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt tarafından plaket verildi. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt Festivalin uzun yıllar sonra yeniden düzenlenmesini sağlayan sponsor firmaların yanı sıra Basın emekçilerine de plaket verdi. Çınarcık Gazetesi Haberler Müdürü Ozan Söyler’e de Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt tarafından plaket verildi.

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber