Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  YTSO, yeni hizmet binasının açılışında buluştular   18.10.2021  
   Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışı, 16 Ekim Cumartesi günü saat 13:00’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
   

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılış törenine; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Memleket Partisi Yalova İl Başkanı Ertan Şener, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, İlçe Belediye Başkanları, YABELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Özel, Çevre illerin Oda Başkanları, iş insanları ve konuklar katıldı.

 

Becan “İyi bir oda yapmak için 4 senedir uğraşıyoruz”

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası açılış töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Atütürk’ün dediği gibi ‘Yalova benim kentimdir’ dediği kente yakışır, Yalovalılara yakışır ve üyelere yakışır iyi bir oda yapmak için 4 senedir uğraştıklarına değinerek, “TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun vizyonu ile bize çizdiği yol ile umut alarak cesaret ile işe giriştik. Fakat oda inşaatı biraz uzun sürdü. Değişik zamanlar, değişik zorluklarla çünkü bazen ekonomik sıkıntılar oldu.

İki senedir hepinizin bildiği virüs belasıyla uğraşıyoruz. Bu anlamda esnaflarımızın sıkıntıları zaten hat safhadaydı. Fakat biz inşaata başladığımız için bu zorluklara katlanarak bitirmek zorundaydık.” Dedi.

 

Becan, “Yeni bir binaya ihtiyaç duyduk”

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Becan, bundan 6 yıl önce ilk göreve geldiği zaman eski binanın 100 metrekareye oturan 4 katlı toplam 400 metrekare binasının var olduğunu belirterek, “Teknoloji geliştikçe, üye sayımız artıkça ve yeni hizmetler vermek için yeni bir binaya ihtiyaç duyduk. Bunun için ilk önce bir arsa aramaya başladık. O dönemki Belediye Başkanı ve Yardımcılarına ve Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Belediyemizden 3 dönümlük bu arsayı aldık. Biz bir hayal kurduk şimdi ise bu hayalimiz gerçekleşti ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

En alt katta 40 arabalık bir otoparkımız, giriş katında şu anda bulunduğumuz konferans salonumuz ve iki tane eğitim salonumuz var. Girişte gördüğünüz boş lobiyi ileriki günler bir ticaret müzesi yapmayı düşünüyoruz. Bir üst katta hizmet katını tek kata aldık. Onun üst katını yönetim katı olarak belirledik. En üst katında ise bir restoran bölümü düşüncemiz var. Artık her türlü seminer, konferans bu yeni binamızda olsun istiyoruz.”

 

Becan, “Siyasetin S harfini bile konuşmadık”

Bu kurumda her siyasi düşüncede olan üyelerinin olduğunu söyleyen Başkan Becan, “Burası siyaset yeri değil, siyasetin bugüne kadar S harfini bile konuşmadık. Ama, Yalova’mız için doğru kararları biz her siyasi parti ile el ele vererek, her projenin altına imza attık. Ve bu şekilde de çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Becan, “En ön sıralarda gelen odalardan biriyiz”

Ticaret ve Sanayi Odaları’nın şirketlerin açılış, kapanış, ekspertiz çalışmalarında veya K belgelerinde her türlü hizmeti vermeye devam ettiğinin bilgisini veren Başkan Becan, sözlerine şunları ekledi: “YTSO, oda ve borsalar içerinde en akrette olma bakımından en ön sıralarda gelen odalarımızdan biridir. Daha önce üye sayımız çok azdı fakat şu anda 6 bine yaklaştık. Bunun içinde 500’ün üzerinde de Arap kökenli şirketlerimiz var. Biz, bu şirketlerde çoğalma olunca yeni bir ihracat ofisi açtık.

Ayrıca YTSO Akademisi var, gençlerimize, kadınlarımıza ve girişimcilik yapmak isteyenlere eğitimler veriyoruz.

Turizm ve eğitimde de devam ediyor. Yalova Üniversite’miz şu anda 17 bin öğrenciye ulaştı.”

 

 

 

Becan, “Termal’in işletmesine talibiz”

Termal ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Becan, “Termal’de ki turizm tesislerini biz YTSO olarak işletmesine talibiz. Orada sağlık turizmini geliştirmek istiyoruz. Huzurunuzda tekrar bu talebimi dile getiriyorum. Biz bu binayı yaparken, devletimizden bir kuruş almadan, bu işi gönüllü olarak yaptık ve yapıyoruz.

Çalıştığımız yerden ekmek parası kazanıyoruz bu anlamda vefa borcumuzu ödemek için yapıyoruz. Sağ olsun TOBB Başkanımız da bize maddi desteklerde bulundu. Bu binanın %80’ni kendi bünyemizden, %20’sini ise burada bulunan bize destek olan işveren arkadaşlarımız sayesinde yaptık. Bu anlamda tersanelere, Yalova Makine OSB, Avrasya OSB, Terma Ctiy ve diğer tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Bağatar, “kentimiz yavaş yavaş gelişmeye başladı”

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan’ın konuşmasının ardından konuşan YTSO Meclis Başkanı Muğlim Bağatar, güzel bir şehirde yaşadıklarını ifade ederek, “Kentimiz yavaş yavaş gelişmeye başladı. Gerek OSB’lerin gelmesiyle gerek göç almasıyla birlikte bizler de YTSO olarak iyi bir hizmet vermek amacıyla böyle bir odanın eksikliğini hissettik.

Tüm üyelerimizin ve İl Protokolümüzün destekleriyle böyle bir eser yaptık. Gerek üyelerimizle gerek sivil toplum kuruluşlarımız ile yaptığımız toplantılar ve değerlendirmeler neticesinde ilimizin gelişmesi için nelere yapabilir şeklinde çalışmalar içerisindeyiz. En hızlı gelişmesinin yolu üniversite kenti, turizm kenti ve biraz da sanayi tesislerimizin arttırılmasıdır. Binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

 

Hisarcıklıoğlu, “YTSO 5 yıldızlı hizmet sunuyor”

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası açılında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, odaların reel sektörün asli hizmet merkezi haline geldiğini belirterek, “Bu yüzden kurumsal hizmet kapasiteleri en üst noktada olmalı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odamız zaten akredite bir Oda ve 5 yıldızlı hizmet sunuyor. Takip ediyorum, pek çok güzel işe de imza atılıyor. Yalova’nın gelişmesi ve zenginleşmesi için, elini taşın altına koyuyor, çalışıyor.”

 

Hisarcıklıoğlu, “Kadın ve Genç girişimcilerimiz fikirlerini ürüne dönüştürebilecek”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 10 sene önce, en büyük 1000 sanayi kuruluşu içinde Yalova’dan kimsenin olmadığını şimdi ise 4 firmayla bu sıralamaya da girdiğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Osmangazi Köprüsüyle birlikte Yalova’nın arsa değeri de çok arttı. Odamız da doğru bir vizyon ortaya koyarak, eldeki araziyi en şekilde değerlendirmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda da yüksek teknolojili, katma değeri yüksek ürünlerin üretimini, Yalova’ya kazandırmak istiyor. Bunlardan biri de karbon elyaf üretimi ve dünyadaki başlıca tesislerden biri de artık Yalova’da faaliyet gösteriyor.

YTSO’nun, Yalova’ya bir Teknopark kurulması için çalıştığını da memnuniyetle öğrendim. Kadın ve Genç girişimcilerimiz, böylelikle parlak fikirlerini ürüne dönüştürebilecekleri bir alana sahip olacak. Ayrıca 4 firmamız Ar-Ge Merkezi, bir firmamız da Tasarım Merkezi kurdu”.

 

Hisarcıklıoğlu, “Yalova, dünyada eşi benzeri az bulunan termal kaplıcasına sahip”

Yakında faaliyete geçecek 3 OSB’nin gurur verici olduğunu söyleyen TOBB Başkanı, “OSB’ler de hayata geçince, inşallah Yalova yeni bir sıçrama daha yapacak ve milyar dolarlık yatırım çekecek.

Yalova aynı zamanda bir çevre ve doğa kenti. İstanbul, Kocaeli ve Bursa arasında bir oksijen deposu. Kıyı şeridi de çok uzun bir kent. Dünyada eşi benzeri az bulunan termal kaplıca suyuna sahip. Bu yüzden de Roma döneminden itibaren imparatorların gelip, moral ve enerji depoladıkları yer olmuş. Kısaca Yalova, doğal kaynakları ve güzellikleriyle müthiş bir coğrafya. Yeşiliyle, mavisiyle insana huzur veriyor.”

 

Hisarcıklıoğlu “verimli ve bereketli topraklara da sahip”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu müthiş coğrafya, verimli ve bereketli topraklara da sahip” diyerek kesme çiçek üretiminin dörtte birini Yalova’nın sağladığını, Odanın bu alanda Yalova'nın ismini markalaştırmak üzere, bir çiçek festivali yapma girişiminin çok doğru bir adım olduğunu kaydetti.

 

Hisarcıklıoğlu, “Norveç gibi bir ülkeye gemi satmışsınız”

Yalova’da tersanecilikle birlikte gemi sanayinin de hızla geliştiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Tahsin başkan her ay biri gemiyi suya indiriyoruz dedi. Norveç gibi bu işin uzmanı olan bir ülkeye bile gemi satmışsınız. Bu da ayrı bir girişimcilik başarısıdır, tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Hisarcıklıoğlu, “Girişimciye umutsuzluk yakışmaz”

Enflasyonda, girdi maliyetlerinde, faizlerde ve döviz kurlarında sıkıntıların sürdüğünü ve 3 ay önce Odayı ziyaret ederek ve gece 01:30’da yaptığı Meclis toplantısında bunların konuşulduğundan bahseden Hisarcıklıoğlu, Odamız Yönetimindeki ve Meclisindeki arkadaşlarımız, dert ve sıkıntıları paylaşmıştı. Ben de bunları alarak ilgili yerlere iletmiştim. Ama şunu da söyleyeyim, Girişimciye umutsuzluk yakışmaz. Bu zamana kadar yaşadığımız pek çok sıkıntılı sürecin üstesinden geldik ve yola devam ettik. Sıkıntıların hepsini aşacak iradeye ve imkâna sahibiz. Yeter ki, işte buradaki gibi bir ve beraber olalım. Sağ olsunlar, Sayın valimiz, Sayın Vekillerimiz aramızda, Belediye Başkanımız aramızda. Mesele Yalova olunca onlar da bir ve beraber. İşte bir şehri marka yapacak formül de budur. Bu güzel tablo için, kendilerine de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuşmasını noktaladı.

 

Tutuk, “modern ve ihtiyaçlara cevap verecek bir binamız var”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasından sonra açılış konuşması yapan Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, büyüyen, gelişen, göç alan ve aynı zamanda kurulmakta olan OSB’ler ile birlikte büyüyen Yalova’nın var olduğunu söyleyerek şunları ifade etti: “Ticaret odası olarak da bu hizmete cevap verecek ihtiyacımız olan binaya da kavuşmuş oluyoruz. Binamız modern ve ihtiyaçlara cevap verecek bir binamız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Özel, “Başkan Becan insanların para kazanmasını sağlamış”

Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un konuşmasının ardından söz alan Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova neyi yaşamayı gerekiyorsa bir tek kurumun liderliğinde, yerel yönetimlerin desteği ile YTSO’nun sayesinde bu gelişimi göstermiş olduğunu dile getirerek, “Bir taraftan sanayi kenti olduk, bir taraftan turizm kenti olduk, bir yandan beyaz yakalıların kenti olduk ve bir taraftan da üniversite kenti olduk.

Tahsin Başkan bütün siyasileri bir araya toplamış, sermayeyi bir noktaya getirmiş ve insanların para kazanmasını sağlamış. Tahsin Başkan ve ekibine, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Akyol, “hizmet etmekten zevk ve gurur duyuyoruz”

Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel’in konuşmasının ardından son açılış konuşması yapan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova ilini hizmet etmekten zevk ve gurur duyduğunu söyleyerek, “Tahsin Başkan ve ekibine takıldıkları yerlerde yol açmaya çalıştık. YTSO çok güzel işer yapıyor. Bugün rahat ve ferah bir eve çıktık. Daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

YTSO hizmet binasına katkı sağlayan firmalara, plaket verildi

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, iş insanlarının yöneticileri; Cemre Tersanesi A.Ş. Orhan Gülçek, Tersan Tersanecilik A.Ş. Mesut Arslan, Sefine Denizcilik Tersanecilik A.Ş. Metin Subaşı, Çita Marin Sanayi Ltd. Şti. Ceyhun Kostak, Murat Aydın, Yalova Makine OSB Musa Turan, Yalova Avrasya Giyim ve Gemi İhtisas OSB Utku Delikanlı, Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Şükrü Fazıl Uzun, Nuh Çimento Nuh Eskipayan, Karaderili Şirketler Grubu Yalova Terma City Otel Tevfik Talas, Ege Engin Gemi Donanım Ltd. Şti. Meltem Engin, Kuzey Star Shipyard A.Ş. Can Durgu, Beşiktas Tersanesi A.Ş. Olgu Aksoy, GEMAK Gemi İnşaat A.Ş. Müştak Ağıril, HATSAN Gemi İnşaat A.Ş. Yakup Albayrak, NEGMAR Gemicilik A.Ş. Menderes Yaşar Yıldız, Yenikanlar Grup Ltd. Şti. Abdülhadi Yenikan, Grindpipe Sanayi A.Ş. Ahmet Cevat Yıldız, GİSAN Gemi İnşa Sanayi A.Ş. Mehmet Can, Teknopro Mühendislik A.Ş. Didem Çağıran, NAVRKS Tersanesi A.Ş. Borak Gül, Boğaziçi Denizcilik A.Ş. Şükrü Fazıl Uzun, Denge Madencilik Ltd. Şti. Erdinç Eke, Bilgiç İnşaat A.Ş. Tufan Bilgiç, ROTA Grup Gıda Ltd. Şti. Mustafa Sezer, AYKA Elektrik Ltd. Şti. Kemal Ayaz, Yapın İnşaat Ltd. Şti. Nusret Karaalioğlu, SANMAR Denizcilik A.Ş. Ali Tunalı, Çakırlar Tersanesi Ltd. Şti. Birol Yalçınkaya, Gülsena İnşaat Ltd. Şti. Adem Gülsün, Haliloğlu Gıda Sanayi Ltd. Şti. Danyal Haliloğlu, Meteor Petrol A.Ş. Zeynep Can, Erdeğer Motorlu Araçlar A.Ş. Abdülkerim Erdoğan, ENİS Mühendislik A.Ş. İsmail Şentürk, Hanzade Tadilat Merkezi Ltd. Şti. Celal İsmailvelioğlu, Yazıcılar Hafriyat Ltd. Şti. Tamer Yazıcı, Ferdi Başerli, Mekanik Asansör Ltd. Şti. Cenk Pehlivan, Yalova Laminat Ltd. Şti. Mustafa Baltacı, Evci Plastik Ltd. Şti. Ertuğrul Evci, MANTAŞ Ticaret LTD. Ltd. Şti. Moşe Moiz Ojalvo, Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği Başkanı Umut Sakarya, BİNSA Bayburt Ltd. Şti. Kenan Gülsün, Isın Mühendislik Taahhüt Tic. Taner Yaman, Yalova Grup İnşaat A.Ş. Orbay Tuna, BENO Plastik Ltd. Şti. Fatih Kaytancı, Tutmaçlı Mermer Ltd. Şti. Güner Murat, Adnan Durmuş, Asmaz Ahşap A.Ş. Mehmet Asmaz, ORÇAM Mühendislik Ltd. Şti. Yalçın Oral, TOSAY Temizlik Ürünleri Ltd. Şti. Yetiş Bolat, Mimar Kaya Dalkılıç’a plaket taktimi yapıldı.  

 

Haber/Serhat Oruç

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber