Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Geleceğin Mucitleri Projeleri ile Fark Yarattı   26.05.2016  
   Atatürk Bilim ve Sanat Merkezinin hazırlamış olduğu TUBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleşti. Üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi, TUBİTAK 4006 Bilim fuarında hazırladığı 53 projeler ile fark yarattı.
   

Yalova Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç ve Julide Güner, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Eğitim Bir- Sen Yalova İl Başkanı Uğur Hakan Tan’ın katıldığı Bilim Fuarına öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterdiler.

12 ders alanında toplam 53 projenin hazırlandığı TUBİTAK Bilim Fuarında öğrencilerin hazırladığı projeler büyük beğeni topladı.  TUBİTAK Bilim Fuarlarında, “Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması ve gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak ve yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması” amaçlanıyor.

Atatürk Bilim ve Sanat Merkezinin bu yıl 8.’ni düzenlediği TUBİTAK Bilim Fuarları hakkında bilgi veren Merkez Müdürü Dr. Sabri Kan, “ fuarımız kapsamında öğrencilerimizin yaptığı çalışmaların bir konsepti sunuldu. Fen Bilimlerinden Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve müziğe kadar her alanda çok değerli projeler hazırlandı. Öğrencilerimizde öz verili çalışmalarını bugün misafirlerimize sundular. Öğrencilerimizin çalışmaları proje tabanlı öğrenme yaklaşımı ile hazırlandı.” şeklinde konuştu.   

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber