Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  “2 yılda çok yol aldık”   18.05.2016  
   Hedefimiz; 'Terk edilen değil, tercih edilen Çınarcık' Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Yalova'daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kurt, toplantıda iki yıl boyunca yapılan çalışmaları ayrıntılarıyla anlatırken gazetecilerin sorularına da yanıt verdi. Başkan Kurt, hedeflerinin 'terk edilen değil, tercih edilen Çınarcık' olduğunu söyledi.
   

Liman Restoran'da yapılan kahvaltılı organizasyona çok sayıda yerel ve ulusal basın temsilcisi katıldı. Görev süresi içinde ilk kez bir basın toplantısıyla kameraların karşısına çıkan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, belediyenin borçlarından dolgu projesine, yapımı devam eden yollardan su şebeke hattına merak edilen ve ilçeyi ilgilendiren birçok çalışmasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Toplantıya belediye meclis üyeleriyle birim amirleri de katıldı.

Yapılan anket çalışmasıyla ilçe halkının yüzde 87,6’sının belediyeye güvendiğini söyleyen Kurt, “Benim ilkem doğruluk. Görevimiz çok zor ama 2 yıldır beraber çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın bana hala güvenoyları yüksek. Ulusal bir araştırma grubuyla da anket yaptırdık. Gelen sonuçlar bizim için oldukça iyi. Yüzde 87.6 güven var vatandaşlarımızda. Biz programımızı yaptık ve istediğimiz gibi devam ediyor” dedi.

“2 yılda çok yol aldık”

Göreve geldiğinde belediyenin içler acısı halde olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Biz bir yere gelmişsek bizden öncekilerin çalışmaları bizi bağlar. O günkü şartlar oydu, bugünkü şartlar bu. 30 Mart’ta seçimler oldu ve ben 7 Nisan’da mazbatamı aldım, göreve başladım. Ne ile karşılaşacağımızı tahmin ediyorduk ama bu kadar beklemiyordum. 2 yıl çok önemli bir süre. Biz 2 yılda gerçekten çok yol aldık. Göreve geldiğimizde belediyenin hiç kredisi yoktu. Belediye içler acısı haldeydi. Fiziksel, maddi şartlar, imkânsızlıklar hepsi yoktu. Yok, olan bir şeyden var etmek çok zordur. Biz enerjimizi hep olumlu yansıttık. El birliğiyle bir yerlere geldik. Siyasi bir partinin belediye başkanı olarak değil bir Çınarcık sevdalısı olarak ben belediye başkanı oldum. Artık Çınarcık Belediyesi istediklerine ulaşabiliyor. Şu an belediye istenilen güçte” diye konuştu.

 “Siyasi Şov Yaptılar”

Dolgu projesiyle ilgili bilgi veren Kurt, projenin siyasi şov amacıyla 2014’te yapımına başlandığını söyledi. Kurt, şunları kaydetti:

“Dolgu ile ilgili 1992 yılında Çınarcık Belediyesi’nin Ankara’da başlattığı çalışmalar. 2007 yılında resmi onaylanmış. 2014 yılına kadar kimse bu dolguya el atmamış. Üzüldüğüm tek nokta şu; ben yerel yönetici olsaydım o şartlarda ben devletin programına onu aldırabilirdim. Sonuçta burayı devletimiz bedelsiz olarak yapabilirdi ama girişimde bulunulmamış. Ruhsatı bile yoktu o dolgunun. 2014 seçimlerinde tamamen bir ‘show time’ yapılmış. Ruhsatı olmayan bir yerde bakan tarafından açılış yapıldı. Çok ilginç bir olay. Resmen siyasi şov yapıldı. Göreve geldikten sonra onaylanmış bir proje olduğunu ama konuyla ilgili hiçbir şey yapılmadığını söyledi. Dönemin Valisi Esengül Civelek bile ilk defa ruhsatı olmayan bir yerin açılışı yaptığını bana söyledi”

“Biz Yolumuza Bakıyoruz”

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun da dolgu projesiyle ilgili desteği olduğunu belirten Kurt, “Projeyi yürüten firma yetkililerini çağırdık. Bizi ikna ettiler ama biz ona rağmen belediye olarak ruhsat verdik. Çınarcık Belediyesi bunu yapmasın diye engeller başladı. Biz kendimiz zaten durdurmuştuk. Şeffafız biz. Doğru ne ise onu yapacağız dedik. Doğru malzeme olsun dedik. Kontrollü ve onaylı bir şekilde olsun istedik. Bu dolgu olacak. Çınarcık Belediyesi de bu dolguyu yapabilir. Bu çok normal. Önemli olan bunun onaylı olması. Çalışmalarımız devam ediyor ve doğru malzeme dökülüyor. Sayın Valim de beni bu konuda destekliyor. (Yoluna bak çünkü sen doğru iş yapıyorsun) dedi. Kendini bilmez kişiler olumsuz lanse etse de biz yolumuza bakıyoruz ve doğruyu yapıyoruz. Önümüzdeki sezona yetiştireceğiz. Üç etaptan oluşuyor. İki etabı bitmiş durumda. Üzerinde ticari işletme de olmayacak. Sosyal yaşam alanları oluşturacağız. Orası vatandaşımızın olacak. Seneye açılışını hep birlikte yapacağız. Biz devraldığımızdaki protokolle şu andaki farklı. Bitim süresi koyduk ve para cezası koyduk. 2016 sonunda bu proje bitecek. Bitmediği takdirde firma 1 milyon lira para cezası var. Tek taraflı fesih hakkımız da var. Bizim gönlümüz çok rahat” şeklinde konuştu.

“55 Yıldır Değişmeyen Altyapı”

55 yıldır değişmeyen altyapıyla ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Kurt, “Su borularında hd borulara geçiyoruz. Yüzde 92 seviyesindeyiz şu an. Su hattında yeni hatta geçiyoruz. 55 yıldır değişmeyen boruları değiştirdik. Vatandaşlarımız o boruları görünce şaşırdı zaten. Ciddi anlamda sağlığa zararlıydı. Depolara bile 40 yıldır bakım yapılmamış. Biz bunları tamamen yeniliyoruz. Çınarcık’ta artık nerede patlak var onu elektronik ortamda göreceğiz. Tüm depolarımız da tek bir noktada bir birine bağlı olacak. Alt yapıya yatırım yapıyoruz. Artık az kaldı. Mecburen yollar kazılıyor. Su sayaçlarında da akıllı sisteme geçtik. Biz bunu vatandaşımıza izah ettik. Vatandaşlarımız da bu konuda sağduyulu. Biz terk edilen Çınarcık’tan tercih edilen Çınarcık için çalışıyoruz” dedi.

 “Personel Maaşları”

Çınarcık Belediyesi’nde işçilere eski belediye yönetimi tarafından 4 yıl ikramiye verilmediğini ve 6 aydır da işçilerin maaş alamadıklarını söyleyen Kurt, “371 firmaya borcumuz vardı. Hepsini tek tek gezdik ve kendimizi anlattık. Şu anda kesinlikle iç piyasaya borcumuz yok. Bizle çalışan firmalara gününde ödeme yapıyoruz. İşçiler 6 ay maaş alamamışlar. İşçilere 4 yıl boyunca ikramiye verilmemiş. Herkesin ailesi var, çocuğu var. Bizde ilk önce çalışanın hakkı ödenecek. Şu anda 160 personelimiz var. Çöp ile birlikte 202 işçimiz var. Bir Allah’ın kuluna borcumuz yok. Önemli olan çalışanların memnun olması. Bunlar nasıl oldu? Biz gelirlerimizi artırdık. Özel bir şirket gibi düşünün. Ben geldiğimde şirket batmıştı” şeklinde konuştu.

“Biz hayal satmıyoruz” diyen Başkan Kurt, Çınarcık Kent Müzesi, Çınarcık Yat Limanı gibi büyük projeleri de hayata geçirebilmek için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Kurt, toplantının ardından basın mensuplarıyla bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber