Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Dört Bir Yanda Çalışma   18.05.2016  
   Çınarcık Belediyesi’nin başlatmış olduğu çalışmalarla; Çınarcık’ın dört bir yanında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
   

Su depolarının mekanik kısmını oluşturan giriş - çıkış, tahliye ve terfi merkezine bağlanan ana borularının; tamamı yenilendi. Kış boyunca Çınarcık’ta yarım asırdır değiştirilmeyen; su altyapısının %92 seviyesinde tamamlandı. Bir kaç sokak dışında tamamen su hattı yenilendi. Su alt yapısı yenileme çalışmaları kapsamında ekipler; Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi’nin Sahil şeridin de çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekipler; Çınarcık Firuzan Kınal İlkokulu ve Ortaokulu önüne kadar su hattını değiştirdi.

Çınarcık tarihinin en büyük yol çalışmasına da önümüzdeki günlerde başlandı. Taşliman Mahallesi Turgut Kurt Caddesi’nde, Rüzgar Sokakta ve Liman Sokakta yol çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. Tüm ana arterler, caddeler Çınarcık’a yakışır bir şekilde yeniden asfaltlanacak.

Yol çalışmaları kapsamında Hasanbaba Caddesi, Termal Caddesi ve Gazi Hamit Çaylak Caddesini   genişletmek  için istinat duvarı çalışmalarına  hız verildi. Çınarcık Belediyesi Fen İşleri Birimine bağlı ekiplerce uygun görülen yerlere farklı kademeli uzunluk ve genişlikte istinat perde beton çalışması yapılacak.

Çınarcık’a; Nato Yolu, Çamlık ve Teşvikiye olmak üzere 3 noktadan giriş yapılıyor. Yıllardır bu noktalarda kaldırım yoktu. Yol çalışmaları ile birlikte bu yollardan başlanarak toplam 16 bin metrekare kaldırım yapılacak. İlk olarak Çamlık Mahallesi Metin Arslan Caddesi üzerinde çalışmalara başlandı.

Başkan Kurt konu ile ilgili “Tüm bu çalışmaları okulların kapanıp yaz yoğunluğunun başladığı döneme kadar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımızı ister istemez bu çalışmalar nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşattık . Ben tüm ilçe halkına bize verdikleri destek ve gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. Tek hedefimiz terk edilen değil  tercih edilen bir Çınarcık yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber