Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  İMAM HATİP’TEN UNUTULMAYACAK KUTLU DOĞUM GECESİ   26.04.2016  
   Çınarcık İmam Hatip Ortaokulu tarafından Çınarcık Belediyesinin katkılarıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.
   

Çınarcık Cumhuriyet Meydanındaki “Kutlu Doğum” haftası etkinliği Yalova’nın en büyük organizasyonuna ev sahipliği yaparak yüzlerce vatandaşı ağırladı. Çınarcık İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gecenin sonunda Hasat Vakti Sufi müzik gurubu da seslendirdiği eserler ile dinleyenlerin mest etti.

Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in dünyaya teşrifinin 1445'inci yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan Kutlu Doğum programını; Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ilçe Emniyet Amiri Alpaslan Yeşilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, ilçe kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş izledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yeliz Fitoz açılış konuşması yaptı. Fitoz;” Resulallah şöyle buyuruyor : “ Müminler ; birbirlerini sevmede , birbirlerine şefkatte ve yardımlaşmada bir vücut gibidir.” Biz bu geceyi ihya etmede, gayretli çocuklarımızla, gönüllü velilerimizle çalışkan personelimizle, özverili öğretmenlerimizle, ufku geniş yöneticilerimizle, hayırsever  imam hatip gönüllüleri ile bir vücut olduk . “ Biz “ olduk.  Her şeyden önemlisi  biz “ Bir “ olduk. Bu gece vesilesi ile Rasulallah ‘ a yakışır bir ümmet  oldu isek ne mutlu bize !” şeklinde konuştu. 

Açılış konuşmasının ardından İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Muhammed Ceylan tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti Feyzanur Ayar tarafından da meali okundu. 5. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu Cahiliye dönemi ve aydınlanmayı anlatan kısa gösteri izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Programda daha sonra Okulun hatip öğrencilerinden Ebrar Aktan tarafından çocuk gözüyle günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Gazeteci Yazar Mustafa Yazgan’da bu anlamlı gecede Çınarcıklıları yalnız bırakmayarak, kendi şiirlerinden bir kaçını seslendirdi. Kutlu Doğum programında Okul ritim ekibi tarafından okunan Türkçe ve Arapça ilahiler Çınarcıklılar tarafından büyük beğeni topladı. Programda okunan şiirler ve oratoryoların akabinde semazenler eşliğinde Naat okundu.

Hasat Vakti Sufi Müzik Gurubu da Kutlu Doğum programında sahne alarak bir birinden değerli eserlerini seslendirdiler.

OZAN SÖYLER

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber