Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Üstün Yetenekli Çocukların Resimleri Hayran Bıraktı   22.04.2016  
   Türkiye’nin altın nesillerini yetiştirmek için 72 adet bilim sanat merkezinden biri olan Çınarcık Atatürk Bilim Sanat Merkezi 2008 yılından bu yana eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ediyor.
   

 Atatürk Bilim Sanat Merkezi görsel sanatlar bölümü öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi Yalova Kent Müzesinde sanatseverlerle buluştu. 187 öğrenci ve 25 öğretmen ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Bilim Sanat Merkezi, görsel sanatlar dalındaki başarısını resimlere yansıttı. Serginin açılışı İl Özel idare Genel Sekreteri Selim Karahan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hüseyin Çiçek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Aydın, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ tarafından yapıldı.   

Atatürk Bilim Sanat Merkezi Müdürü Dr. Sabri Kan Bilim sanat merkezinin artık yürüme döneminde olduğunu dile getirdi. Kan; “Bilim sanat merkezi 2008 yılından itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerine başladı. Açıkçası biz emekleme dönemimizi tamamladık, şimdi ise yürüme dönemindeyiz ve koşma dönemimizi de 2 yıl sonra gerçekleştireceğiz.  Orda da amacımız şu; TUBİTAK’ta, Olimpiyatlarda, Bilim çalışmalarında Yalova’nın sesini her platformda duyurmak. Sanat alanında; çocuk ve çevre konularında resim yarışması olan MONAMİ resim yarışmasında öğrencilerimiz başarı ödülü aldılar. Bu güzel bir ödüldü ve bu başarılarımıza devam edeceğiz. Bilimsel alanındaki çalışmalarımız da Laboratuar alt yapı desteklerimiz daha güçlü olmasıyla oldukça yükselecektir.” dedi.   

OZAN SÖYLER

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber