Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta güzel bir tını Blue Note Cafe & Bar   28.07.2015  
   Yalova’nın incisi Çınarcık yaz aylarının gelmesiyle tatilcilerin akınına uğradı. Çınarcık’ta gerek kişisel donanımı gerekse verdiği hizmet ve mekânının adıyla kulaklardan adı düşmeyen Blue Note Cafe sahibi Süleyman Eker’le bir röportaj gerçekleştirdik.
   

Blue Note ismi için bir çok farklı söylemler olduğunu ifade eden Eker ,” Söylenenlerin arasında ki tek ortak nokta majör ve minör arasında ki ayrımı oluşturmaktan öte komalı bir yaklaşımla "hüznü hissettirmek ve hüznü yaratmak" olarak tanımlanabilir. Bu Blue Note’u duyurmak, doğru yerde ve zamanda olmalı ve enstürmanistin ustalığı, melodik zekâsını ortaya koyan durumdur “ dedi.

Yaklaşık 25 yıllık müzikal birikim ve eğitmen kimliğiyle Süleyman Eker ve eşi Nilhan Eker dört yıldır artık Çınarcıklı olduğunu belirten Eker ,” Halen Yalova bölgesinde onlarca kişiye gitar eğitimi vererek çok az olan verimli sosyal alanların eksikliğini kapatmayı misyon edinmiş olan Blue Note Cafe konsepti, aynı zamanda müzikal bir performans alanı yaratmayı hedefleyerek yola çıkmıştır. Öğrencilerin yanı sıra her tarz ve stilde ki profesyonel müzisyenlerin “Blue note” unu arayıp bulacakları ve dinleyicilerin kulaklarına bu hazzı fısıldamak amacıyla birçok dinleti ve konserler planlamaktadır “ diye konuştu.

Menüsünde 16 çeşit kahve, 14 çeşit milkshake, Alkollü ve alkolsüz kokteyller, Nargile çeşitleri, Alkol çeşitleri, Meze ve ara sıcaklarla konuklarına hizmet vermekte olan Blue Note Cafe’de bu yıl müzik severlerin de kulaklarının pasını silecek.

Her Cuma ve Cumartesi Grup Güzel Marmara, Akdeniz müziği esintilerini Marmara’ya “…Köşe bucak şarkılar…” konseptiyle taşıyor.  

Perşembe geceleri “Buzuki Aleko ile Greek Night”la bu sefer Egenin zeytin kokulu barış şarkılarını ve sirtakilerle hep birlikte ellerimiz omuzlarda dokunarak dostluğu yakalamak için bir fırsat olacak.

Çarşamba geceleri “Türk Sanat Müziği ile Faslı Muhabbet” te gerçek bir fasıl tadında Rast’ın, Nihavent’in, Hicazkârın bölüm bölüm sunulduğu, üstatların sazlarında Blue Note’un her dilde duyurulabileceğinin kanıtı gibi sunumlarla sizleri bekliyor.

Ayrıca 9 Ağustos Pazar günü Özgür AKKUŞ yeni albümü “ Ben hala sendeyim!” akustik konseri için rezervasyonlar şimdiden başladı.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber