Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 18 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  ÇEKÜL EĞİTİMİNE BARMAK KATILDI   09.03.2016  
   ÇEKÜL Akademi’nin düzenlediği “Bütüncül Koruma Anlayışı: Kent Kimliği, Kültürel Miras ve Yönetimi” eğitimine Çınarcık Belediyesi’ni temsilen Sanat Tarihçisi ve Proje Koordinatörü Banu Barmak katıldı.
   

“Bütüncül Koruma Anlayışı: Kent Kimliği, Kültürel Miras Ve Yönetimi” konulu eğitim 3 gün sürdü. Eğitime Tarihi Kentler Birliği’ne üye olan Kadıköy Belediyesi, Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Mudurnu Belediyesi, Osmaniye Belediyesi ve Mersin Belediyesi’nden uzmanlar katıldı. Eğitimde Çınarcık Belediyesi’ni temsilen Sanat Tarihçisi ve Proje Koordinatörü Banu Barmak yer aldı.

“Koruma kavramına giriş” niteliği taşıyan eğitim programında korumanın temel kavramları, kültür mirası kullanım amaçları, ekonomik model olarak kültür mirası, turizm ve kültür mirası ilişkisi: arz-talep dengesi, kent kimliği ve kent kültürü, kent kimliğini oluşturan öğeler ve marka kentler konuları ele alındı.

Eğitim programında katılımcıların; koruma kavramları, koruma ve gelişme dengesinin önemi, uluslararası tüzükler, turizm ve kültür mirası ilişkisi, bütüncül koruma anlayışı ve kentsel korumada kent kimliğinin önemi hakkında bilgilerini arttırmak hedeflendi.

Koruma kavramlarının tartışıldığı eğitimde katılımcılara, kavramın tarihsel gelişim süreci, uluslararası tüzükler, koruma-gelişme dengesi, kimlik, aidiyet gibi. kavramlarla kültür mirası ilişkisi, kent kimliğini oluşturan temel öğeler ve markalaşma süreçleri, miras kavramı, kavramın kültürel, sosyal, politik açılımları, kültür mirası ve turizm ilişkisi, arz-talep dengesi gibi konuların örnek çalışmalarla ve vaka analizleriyle aktarılması sağlandı. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber