Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Su Şebeke Çalışmalarının % 90’nı tamamlandı   25.02.2016  
   Çınarcık Belediyesi tarafından ilçe içinde gerçekleştirilen su alt yapı çalışmalarının %90’nı tamamlanırken, çalıma sonrası bozulan yolların asfaltlama ve parke çalışmalarına Nisan ayında başlanacak.
   

Çalışmalar tamamlanıyor

Kurt, su alt yapı çalışmalarının yüzde 90’nın tamamlandığını ifade ederken Nisan ya da en geç Mayıs aylarında su şebeke inşaatının tamamlayacaklarını kaydetti. Başkan KURT,” hemen akabinde su çalışması nedeni ile bozulan yollarımızın da tamiri ve yenileme işlemlerine başlayacağız. Yaz dönemi gelmeden yol, kaldırım çalışmalarını da tamamlayacağız. Sloganımız gibi,”Gülen Yüz Çınarcık”gibi Çınarcık’ta yüzler gülecek” dedi.

Çınarcık’ta geçtiğimiz aylarda başlayan su şebeke çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çınarcık Belediyesi son olarak Çalıca Kalıcı Konutlar ve Üç Reisler Mevkiinde bulunan su depolarında onarım, bakım ve temizlik çalışmaları yaptı. Su depolarının mekanik kısmını oluşturan giriş – çıkış, tahliye ve terfi merkezine bağlanan ana borular yenilenirken su deposunun yanında yeni yapılan terfi merkezine pompa yerleştirildi. Makinist odasıda kullanıma hazır hale getirildi.Bu çalışmalardan dolayı boşaltılan su deposunun içi itfaiye ekiplerince temizlendi.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni KURT çalışmalar nedeni ile ilçenin belli bir bölümüne su verilemediğini ifade ederken “ çalışmalar nedeni ile belli bölgelerimize su veremedik bu nedenle tüm halkımızdan özür diliyoruz ancak bu çalışmaları kesinti yapmadan gerçekleştirmemiz maalesef imkânsızdı. Yaptığımız çalışma ile önemli bir sorunu gidermiş olduk”. dedi.

 

 

 

Tankerlerle su dağıtıldı

Öte yandan çalışmalar nedeniyle su verilmeyen bölgelerdeki vatandaşlara da tankerlerle su dağıtıldı. Mağduriyet dolayısıyla vatandaşlardan özür dileyen Başkan Avni Kurt,” çalışmalarımızı yapmak amacıyla bir müddet su kesinti yapmak zorundaydık. Ne yazık ki su kesintisi yapmadan bu çalışmaları yapmak mümkün değildi. Bu nedenle vatandaşlarınızdan özür diliyoruz. Kendilerinin mağduriyetini gidermek amacıyla tankerle su dağıtımı yaparak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık” diye konuştu.

Yol asfaltlama ve Parke ihale aşamasında

Nisan ayında tamamlanması planlanan su şebeke çalışmaları ardından Asfaltlama ve Parke çalışmasının başlayacağını belirten Başkan Kurt; Poyraz Caddesi, Üçreisler, Şehit Yalçın Aydın Caddesi, NATO Yolu alanından Çınarcık girişi, Taşliman bölgesinin tamamı ve Turgut Kurt caddesi başta olmak üzere bir çok cadde ve sokakta asfaltlama ve parke çalışmasının yapılacağını söyledi. İhale aşamasında olan Parke ve Asfaltlama çalışmasına Nisan ayı itibariyle başlanacağını söyleyen Kurt, sezon açılmadan önce cadde ve sokaklarda çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

  

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber