Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kurt, “Bir tane icralık davam yok”   18.02.2016  
   Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ilçede yaz ayları için hummalı bir çalışma yapıldığını söyleyerek ‘ Çınarcık için çalışıyoruz’ dedi.
   

“Yaz aylarında nüfus 200 binlere çıkıyor”

İlçenin nüfusunun yaz aylarında 4-5 kata kadar çıktığını söyleyen Kurt, “ Çınarcık yazlık bir içe ve yaz bizim için çok önemli yere sahip. Gelen vatandaşlarımızın orada rahat ve mutlu olması gerekiyor. Yaz aylarında nüfusumuz ortalama 150 bin civarında oluyor. Günübirlik olarak çok kalabalıklaştığımız da oluyor ve 200 bin nüfusu görüyoruz. Kıyı kenar çizgisi olarak baktığımız zaman Yalova’nın en çok sahili olan ilçesi Çınarcık’tır. 174 kilometrekare ile Yalova’nın da en büyük ilçesi oluyor. Nüfus yoğunluğu olarak kışın 14 bin civarında oluyoruz. İlçe nüfusumuzda 28 bin civarı” dedi.

“Düğün salonu ve kültür merkezinin temelleri atılıyor”

Yazın vatandaşların daha temiz bir Çınarcık göreceklerini söyleyen Kurt,“Önümüzdeki yaz sezonu ile ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Su şebeke hattımız değişiyor. 165 seviyesine getirdik. Ayriyeten iki mahallede de elektrik hatlarını yerin altına aldık. Şu anda bitme aşamasında. Bununla birlikte yaza hazır olacak şekilde yol ve kaldırım çalışmalarına giriyoruz. Vatandaşlarımız yazın geldiği zaman daha temiz bir Çınarcık görecekler. Mayıs ayında da düğün salonu ve kültür merkezinin inşaat temelini atacağız. Onun hazırlıkları da yapıldı” ifadelerini kullandı.

‘Bir tane icralık davam yok’

Çınarcık Belediyesi’nin çok sayıda icralık davasını olduğu iddialarıyla ilgilide net konuşan  Kurt, “Şu anda bir adet bile icralık davam yok. Borcumuz gittikçe düşüyor, tabiki borcumuz var ama bu her belediyede olduğu gibi. Göreve geldiğim günden itibaren ortalama yüzde 50 seviyesine kadar borcumu düşürdüm” şeklinde konuştu.

Haber: Barış Gür

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber