Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Koruköy’de gül dikimi sezonu başladı   21.02.2020  
   Yalova’nın ve Türkiye’nin önemli gül üreticilerinden Akgün Çiçekçilik sahibi Oktay Akgün, gül dikimi sezonunun başlamasıyla birlikte, gül dikimi ve yetiştiriciliği hakkında önemli bilgiler verdi.
   

Akgün Çiçekçilik sahibi Oktay Akgün, gül dikimi hakkında bilgi verdi. 20 yıldır gül üreten Oktay Akgün, yıllık 500 bin gül üretiyor. Toplamda yılda 1,5 milyon bitki ürettiğini belirten Akgün; “19 bin metrekare kapalı alan, 105 bin metrekare açık alan toplamda 124 bin metrekare alanda çalışmaktayız. Türkiye ve yurtdışındaki lakabım “Gülcü Oktay” olarak bilinir. Ürettiğimiz gülleri peyzaj firmalarına, inşaat firmalarına, fidanlıklara, kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere veriyoruz. Doğrudan ihale bazında veya peyzaj düzenleme olarak yapıyoruz. Yurtdışında ise Irak, Türkmenistan, Azerbaycan gibi ülkelere de Yalova’nın Koruköy’den direkt ihracatını da gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde üretim yapmaktan dolayı da mutluyuz, huzurluyuz. Emek veriyoruz. Doğayı güzelleştiriyoruz. Yeşili seviyoruz. Onun için üretmeye devam” şeklinde açıklama yaptı.

Gül dikimi nasıl yapılır?

Gül dikimi hakkında bilgiler veren Oktay Akgün; “Güllerimizin yabanisini 1 yıl önceden araziye dikiyoruz. Dikimden sonra arazide bunları aşılıyoruz. Bu işlemin ardından araziden söküp seralarımızda saksılama işlemi yapıyoruz. Bunun gül olma süreci 16 ay. Yabanisini açık araziye diktikten sonra bunun 16 ay sonra satışını gerçekleştirebiliyoruz. 16 ay boyunca bu çiçeklere bebek bakar gibi bakıyoruz. Gül aşısı iki türlü oluyor. İlk yöntem durgun göz aşı, ikincisi sürgün göz aşı. Biz iki yöntemi de kullanıyoruz. Seramızda bulunan tüm güller park bahçe ve peyzaj gülleridir. Bu güller ileriki zamanda parkları bahçeleri balkonları süsleyecektir” ifadesinde bulundu.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber