Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Başkan Kurt Dolgu Projesinde son durumu anlattı   27.01.2016  
   Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt Dolgu Projesindeki son durumu Çınarcık Gazetesine anlattı.
   

Başkan Kurt, yapılan son protokolle işin bitirilme süresinin 31 Aralık 2016 olduğunu bu süre sonunda çalışma tamamlanmazsa cezai işlem uygulanacağını söyledi. Firma bu işi tamamlamazsa 2017 programında bu projeyi Belediye olarak yapacaklarını ifade etti.

‘Yapılan ankette %70 oranla Dolgu Projesine “Evet” denildi’

Çınarcık Dolgu Projesi hakkında bilgi veren Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Dolgu Projesinin 1900’lı yıllarda alt yapısının oluştuğunu ve 2007 yılında devlet tarafından resmen onaylanan bir proje olduğunu söyledi. “ Dolgu projesinin tarihine bakıldığında 1990 yıllarda altyapısı olan fakat 2007 yılında Devlet tarafından resmi onaylanan bir projedir. Devlet tarafından onaylanmış olan bu projeye 2007 yılından 2014 seçim yılına kadar kimse el sürmemiş, seçim öncesinde benden önceki arkadaş bir başlangıç yapmış ve Bakan tarafından temeli atılmıştır. Biz göreve geldiğimizde baktık ki dolgu projesi doğru fakat birçok işlemi yapılmamış, ruhsatı dahi yoktu. Ruhsatını biz belediye olarak kendimiz çıkarttık, ilgili birimler tarafından eksiklikleri çıkartıldı. Tamamen doğru bir proje… Evet, ama ne yapılmış benden önceki yönetim tarafından “Bilabedel” bir firma ile protokol imzalanmıştı. Ben göreve geldikten sonra bu arkadaşlar bize geldiler, neyin ne olduğunu bilmediğim için ve göreve de yeni başlamıştık. Dolayısıyla bu arkadaşlar ben ve meclis üyelerime bir brifing verdiler. Neyin ne olduğunu, nereden nasıl başlanacağını anlattılar. Biz kendilerinde müsaade istedik, çünkü karar vermemiz gereken bir şeydi. Bununla ilgili yazılı olarak Çınarcık Belediyesinden anketler yapıldı ve %70’in üzeride “Evet Dolgu Projesi Yapılsın” sonucu çıktı.”

‘Protokolde Değişiklik Yaptık’

Ben hala yapılması taraftarıyım. Neden? Çünkü; ortalama 40 Bin metrekare bir alan açılıyor ve tamamen yeşil alan tamamen park. 400 metre genişliğinde 65 metre derinliğinde denize girilmeyen bir alanda yapılıyor. Çok büyük bir alan değil, Maltepe projesinin 200/1 ‘i boyutunda bir proje. Çok büyütülecek bir şey değil ama olması gereken bir proje, Cumhuriyet meydanından limana doğru giden bir yürüyüş kordonu oluşuyor. Üzerinde Anfi, yazlık sineması, kafesi bulunacak. Bu arkadaşlar bizlere brifing verdiler ve ben meclis üyelerine sordum. Bize anlattıkları proje doğru geldi. Ulaştırma Bölge Müdürü Harun Özmadenler’in bana söylediği çok güzel bir söz var; Marmara bölgesindeki tek doğru proje olduğunu ifade etti. Ciddi anlamda bu proje güzel,  alt yapı çalışmaları yapılmış. Evet, arkadaşlar başladılar Bilabedel, bende inanamadım Bilabedel olunca ama kendileri yapacaklarını söylediler. Ama burada biz devreye girdik. Meclisten yetki istedim ve protokolün değişmesini istedim. Benden önceki arkadaşın yapmış olduğu protokolü ben değiştirdim. Ne yaptım; işin bitiş tarihini 31 Aralık 2016 tarihine çektim bu yılın sonunda bitmek zorunda ve cezai şart getirdim. Proje bitmediği takdirde 1 Milyon TL belediyeye ödeme cezai Şart.  Benden önceki arkadaşlar yapmamışlar ama ben koydum, koymak zorundayım. Şuanda yönetici olarak Çınarcık dolgu alanı projesini 31 Aralık 2016 tarihine kadar bekleyeceğim.

‘En kötü ihtimal 2017’de bu işi biz yapacağız’

Arkadaşlar bu işi yapacaklar veya yapmayacaklar. Yapmazlarsa tek taraflı fesih hakkı olmasına rağmen şuanda feshedemem, Çünkü bir cezai işlem koydum uygulamak zorundadır, yanlış şeylere meyil verebilirim. Neden? Vatandaş derki cezai şartı vardı ama erken fesih etti belki yanlış şeyler düşünebilirler.  Biz projenin devamlılığını düşünüyoruz, zaten ben en kötü 2017 programına aldım. 2016 yılında bu proje bitmezse, yapmazlarsa 2017’de bu projeyi Çınarcık Belediyesi olarak biz yapacağız. Bunu yapabilecek bir güçteyiz. Olmayacak bir şey değil, biz bunu çok rahat yapabiliriz ama şuan protokole devam edeceğiz.                                                                             

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber