Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Sağlık
  2015 YILINDA 198 BİN HASTA GİRİŞ YAPTI   27.01.2016  
   8 Uzman Poliklinik hizmeti ve 25 yatak kapasitesi ile Çınarcık ilçe merkezinin yanı sıra Esenköy ve Koru beldelerinin de hasta yoğunluğunu alan Çınarcık Devlet Hastanesi 2015 yılında 198 Bin Hastanın tedavisini gerçekleştirdi.
   

Acil Servis, Dâhilliye, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Çocuk Hastalıkları, Aile Hekimliği ve Diş poliklinikleri ile hizmet veren Çınarcık Devlet Hastanesine, 2014 yılında 173 Bin, 2015 yılında ise 198 Bin hastanın giriş yaptığı belirtildi. Çınarcık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Han; 2015 yılında Acil Servis de 54 Bin, Dâhiliye Polikliniğinde 18 bin, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniğinde 10 Bin 500, Aile hekimliği polikliniğinde 23 Bin, Diş Polikliniğinde 8 Bin ve 2015 yılının son dört ayında Çocuk polikliniğinde 8 Bin 400 hastaya bakıldığını söyledi. Çınarcık Devlet Hastanesinde tedavi olan hastaların Laboratuar, Röntgen, Ultrason, MR ve Tomografi işlemlerinin Yalova Devlet hastanesinde yapıldığını belirten Başhekim Uzm. Dr. Ramazan Han, “yatan hastalarımızın Röntgen, Mr, Tomografi ve ultrason gibi görüntüleme işlemleri için Yalova Devlet hastanemizden randevularını bizler alıyoruz. 2015 yılında Laboratuar’da 30 bin hastaya tetkik yapılırken, 11 bin hastaya röntgen, 900 MR, 100 tomografi ve 800 ultrason işlemi gerçekleşmiştir. Yatan hastaların randevu işlemlerini yaptığımız gibi hastayı kendimiz Yalova’ya götürüyor, işlemlerini gerçekleştirip geri getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

‘Evde Sağlık Hizmetlerinde çok büyük hizmet veriyoruz’  

Çınarcık Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık hizmetleri polikliniği, Armutlu, Esenköy, Koru ve ilçe merkezinde hastaların ayaklarına kadar gidip tedavilerini gerçekleştiriyorlar. Evde Sağlık Hizmetlerinde çok büyük hizmetlerin verildiğini belirten Başhekim Han, “Evde Sağlık Hizmetini kendi özel aracı ile 1 Doktor ve ekip arkadaşlarımızla sürdürüyoruz. Ekibimiz hastaları evlerinde ziyaret ediyor, tedavisi evinde mümkün olan hastanın tedavisini evinde yapıyor, tetkik gereken hastaların kanlarını da evde alıyorlar. Evde tedavisi mümkün olmayan hastalarımızı da evlerinden alıp hastaneye getirip tedavisini hastanede gerçekleştiriyoruz. Yalova Devlet Hastanesine gitmesi gereken hastaları oraya götürüyor, hangi branşa gitmesi gerekiyorsa da oraya götürüp işlemlerinin ardından yeniden geri getiriyoruz. Han sulandırıcı kullanan hastaların her hafta Perşembe günü sabah saatlerinde evlerine giderek kanlarını alıyor ve Yalova Devlet Hastanesine götürüyoruz. Hastaların kan sonuçları bizlere mail olarak geri geldikten sonra doktorlarıyla iletişime geçerek dozlarını düzenliyoruz.” Dedi.

Haber/ Foto: Ozan SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber