Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  ‘ASKIDA GİYSİ’ KAMPANYASIYLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞILIYOR   14.01.2016  
   Çınarcık ilçesinde iki esnafın başlattığı “askıda giysi” kampanyası kısa sürede ilçe halkının takdirini toplayarak yoğun ilgiyle karşılaştı.
   

“Sağ elin verdiğini sol el görmesin” hadis-i şerif’inde; dinimizce yoksul bir kişiye yardım edileceği zaman, insanların içinde onun onurunu kıracak ve küçük düşürecek bir şekilde değil de, gizlice yardım edilmesinin uygun olduğunu ifade edilmektedir. Çınarcık ilçesi Vali Akı caddesi iskele karşısında emlak işi ile uğraşan Hüseyin Aydın ve Yılmaz Demir isimli iki hayırsever esnaf ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere “Askıda Giysi” kampanyasını başlattılar. Bir İş yerinin önünde raflara ve askıya asılan eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

 Kampanyanın öncülerinden Hayırsever esnaf Hüseyin Aydın ‘askıda giysi’ kampanyasına Çınarcık halkının kısa sürede yoğun katılım gösterdiğini ifade etti. Aydın; “Askıda giysi sloganıyla ‘eski yeni farketmez al getir, ihtiyacın olanı al götür’ kampanyasını başlattık. Evinde fazlası olan kardeşlerimiz fazlalarını alıp geliyorlar urada biz standımıza diziyoruz, ihtiyacı olanlarda gelip buradan alıyorlar. Biz raflara dizdikten sonra başında durmuyoruz. Gelen kardeşlerimiz, ihtiyacı olanlar alıp gidiyor. Buraya gelip bırakanı da görmüyoruz alanı da veren görmüyor. Yardım kampanyasına destek veren herkesten allan razı olsun. Haziran ayına kadar bu alan da kampanyamızı sürdürmeyi planlıyoruz. Haziran ayından sonra da belediyemiz tarafından karşı tarafda bir alan oluşturulursa bu kampanyaya orada da devem edeceğiz. Vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz, kısa sürede bu kampanyaya destek oldular.” şeklinde konuştu.  

Haber / Foto: Ozan SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber