Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık Kaymakamlığı “Engelleri Ortadan Kaldırıyor”   14.01.2016  
   Çınarcık Kaymakamlığı tarafından engelli vatandaşların kamu hizmetlerinden daha rahat faydalanabilmeleri için Kaymakamlık hizmet binasında erişebilirliği kolaylaştıracak adımlar atıldı.
   

Erişilebilirlik ve engelsizlik konusunda yapılan çalışmalara bir yenisini ekleyen Çınarcık Kaymakamlığı, kaymakamlık hizmet binasında gerçekleştirdiği yeni düzenlemelerle engelleri ortadan kaldırıyor. Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı Engelli vatandaşların kamu hizmetlerinde erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla bazı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kaymakam Sarılı görme engelli vatandaşların kaymakamlık binasının dışından başlayarak birimlere kadar erişimlerini kolaylaştıracak kabartmalı sarı çizgiler, merdivenleri kullanamayacak engelli vatandaşlar için bina dışına engelli asansörü, hizmet binası içinde bulunan asansöre sesli komut sistemi ve engelli WC’lerin yapıldığını belirtti. Kaymakamlığın bütçesinden karşılanan ve yaklaşık 70 Bin TL maliyeti bulunan bu düzenlemeler sayesinde engelli vatandaşlar Çınarcık Kaymakamlığında hiçbir engele takılmadan hizmetlerden faydalanabilecek.

Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı Engelli vatandaşlara insanca yaşayacakları ortamları hazırlamak toplumların en önemli sorumluluklarından biri olduğunu söyledi.

Haber / Foto: Ozan Söyler

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber