Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Gülen Yüz Çınarcık yayınlandı   14.01.2016  
   Çınarcık Belediyesi’nin resmi yayın organı ‘Gülen Yüz Çınarcık’ yayın hayatına başladı.
   

İlk sayıda Çınarcıklılara seslenen Belediye Başkanı Avni Kurt, “Çınarcık emin ellerde” dedi. Tabloid boy, 16 sayfa olarak hazırlanan aylık şehir gazetesinin ilk sayısı yayımlandı. Tüm Çınarcık’a dağıtımına başlanan gazetenin ilk sayısının başyazısında Çınarcıklılara seslenen Başkan Avni Kurt, belediyeyi şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yönettiklerini söyledi. Bundan böyle belediyenin faaliyetlerini internet medyası, sosyal medyanın yanı sıra şehir gazetesi ile de Çınarcıklılara duyuracaklarını kaydeden Kurt, kış aylarında ilçenin şantiye görünümünde olduğunu söyledi.

Başkan Kurt, “İlçemizin dört bir yanında belediyemiz ekipleri hummalı bir çalışma içerisinde.  Çınarcık’ta yıllardır el atılmamış, geçtiğimiz dönem ihalesi yapılıp firma iflas edince öylece kalan su şebekesi işine biz el attık. İlçemizin en temel sorunlarından biri olan su konusunda uzun yıllar sıkıntı yaşatmayacak bir altyapı hamlesine giriştik. Ana şebeke hatları, abone bağlantıları, terfi merkezleri ve su depolarıyla Çınarcık’ın su sorununu ‘sorun’ olmaktan çıkartacak çalışmalarımız devam ediyor. Allah kısmet ederse Nisan ayının ortasında bu çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Hemen akabinde yol ve kaldırımlara el atacaklarını kaydeden Avni Kurt, şöyle devam etti:

“Bunun yanısıra bir çok belediyenin gıptayla baktığı bir işe başladık. UEDAŞ ile yaptığımız çalışma sonucunda Çamlık Mahallesi’nde şu anda elektrik hatları yer altına alınıyor. Hemen akabinde yeni aydınlatmalarımız devreye girecek. Her sene bir mahallemizde elektrik hatlarımızın yer altına alınmasını programa alacağız. Bunun dışında sizlere yepyeni bir müjde vermek isterim. Bugün bir köyde dahi düğün salonu ve benzeri yapılar varken Çınarcık’ta yıllardır böyle bir yapının eksikliğini hissediyoruz. Ancak biz bunu ortadan kaldıracağız. Eski sokak hayvanları barınağımızın bulunduğu bölgeye çok güzel bir proje hazırlıyoruz. Tüm Çınarcık’ı, Marmara Denizi’ni ayakları altına alan manzarasıyla burada düğün salonu ve sosyal tesis projesini hizmete sokacağız. 4 mevsim açık olacak bu tesisle ilçemizdeki önemli bir eksikliği gidereceğiz”

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber