Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  EĞİTİMDE DİJİTALLEŞME ZAMANI   12.01.2016  
   Z ( ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ) KÜTÜPHANE AÇILDI Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi ile okullarımızdaki kütüphaneler değişiyor ve zenginleşiyor.
   

Yalova’nın üçüncü Çınarcık ilçesinin tek Z kütüphanesi Hüdaverdi Aydın ilkokulunda kurularak, ilçe halkının ve öğrencilerin hizmetine açıldı. Günümüzde öğrencilere sadece kitap ile eğitim vermek, öğrenme faaliyetlerini sadece kitap ile desteklemek öğrenciyi okuldan ve eğitimden uzaklaşmaya doğru itmekte… İçerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphaneler olanz-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphane kavramı okullarda hayat bulmaya başladı.

Çınarcık Hüdaverdi Aydın ilkokulunda oluşturulan Z kütüphanenin açılışına Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İlçe Milli eğitim Müdürü Kemal Karadağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürü Hakan Demirhan, ilçe protokolü, öğretmenler ve davetliler katıldı. Kaymakam Cafer Sarılı, yaklaşık 500 öğrenciye hizmet verecek olan Z Kütüphane hakkında ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ’dan bilgi aldı. Öğrencilere ödev hazırlama, çıkış alma ve dijital öğrenme içerikleri ile çalışma yapma şansı sağlayan Z kütüphane Çınarcık’ın ilk Yalova’nın da üçüncü Z kütüphane olma özelliğini taşıyor. İlçede Kitap okuma alışkanlığının arttırılması amacıyla Kaymakam Sarılı ve ilçe protokolü Z Kütüphanenin açılışını gerçekleştirdikten sonra kitaplıktan aldıkları kitapları okuyarak kampanyaya destek oldular.

Haber /Foto: Ozan SÖYLER  

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber