Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kış Bakımı Yapmayan Araçları Bekleyen Tehlike   07.01.2016  
   Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte araçların kış bakımlarının önemi bir kez daha ön plana çıktı.
   

31 Aralık itibariyle başlayan yoğun kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, aracının kış bakımını eksik yapanlar yollarda kaldı. Özellikle akü seviyesi düşük olan araçları çalıştırmak ise hiçte kolay olmuyor.

Yeni yıla yoğun kar yağışının etkisiyle giren Çınarcıklılar, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesi nedeniyle araçlarını çalıştıramaz duruma geldiler. Araçların kış bakımının yapılması ve özellikle kar lastiklerinin öneminin arttığı bu günlerde sürücülerin uyması gereken bazı kurallar var. Çınarcık ilçesinde oto sektöründe faaliyet gösteren Zignec Oto İşletmecisi Cengiz Türkan araçlara kış bakımı yapılması konusunda uyarılarda bulundu.

Soğuk havalarda kullanılmayan, bekleyen aracın ilk zayıflayacak donanımının akü olduğunu söyleyen Cengiz Türkan, “daha önceden gün içinde 1-2 aracın akü sorunu nedeniyle kendilerine ulaştığını Kar yağışıyla birlikte bu sayının 6-7’lere ulaştığını söyledi.  Kış günlerinde aracın içerisinde cam suyunu her zaman tam ve dolu tutulması gerekiyor. Cam suyuna musluk suyu katmayın, Özel antifrizli su kullanılması gerekiyor. Kış lastikleri aracın olmazsa olmazıdır. Kış lastiği 7 C* nin altında çalışmaya başlayacağı için daha iyi kavrama ve hareket kabiliyeti sağlar. Özel dişli ve aralıklı desenleri ile kar ve buzda aracımızın hareketini kolaylıkla sağlar ve fren güvenliğini temin eder. Eğer kış lastiğimiz 3 seneden fazla kullanılmış ise değiştirmesi gerekir.” dedi.

Haber -Foto: Ozan Söyler

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber