Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Başkan Kurt, 2015 yılını değerlendirdi   31.12.2015  
   Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık Belediyesinin 2015 yılını değerlendirdi.
   

Başkan Kurt 40 Milyon’a yakın borcu olan bir belediyeyi devraldıklarını belirterek, borçları temizlerken yatırım yapmakta da geri kalmadıklarını ifade etti.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık Belediyesinin 2015 yılında yaptığı hizmetleri ve projeleri Çınarcık Gazetesine değerlendirdi. Başkan Kurt; “2014 Mart ayında görevi devraldığımıza Belediyemizin kasasında beş kuruş para olmadığını gördük. Yapmak istediğimiz projelerin hayata geçirilmesi için mutlaka durumun düzeltilmesi gerekiyordu. Biz işe buradan başladık. 40 Milyona yakın borçla belediyeyi devraldık, şu anda 20 milyona yakın borcumuz bulunmaktadır. Bunun da en kısa sürede bitirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz borçları temizlerken yatırım yapmakta da geri kalmadık. Belediyemize 12 adet sıfır araç kazandırdık. Bundan başka Belediyemizin en büyük ihtiyacı olan kanal aracını da en son alım yaparak belediyemize kazandırdık. Bu araç çok fonksiyonlu ve Yalova ilinde özellikleri itibariyle en üst seviyede olan tek araçtır. Bunun haricinde belediyemizde atıl vaziyette bulunan pek çok aracın tamirini yaparak hizmete soktuk.” dedi.

‘Su şebeke çalışması’

Çınarcık ilçesinin su sorununu çözmek amacıyla su şebeke yenileme çalışmalarını yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Avni Kurt; “Çınarcık’ın en büyük sorunu olan su şebeke yenileme çalışmalarını hızlandırdık. Bu gün itibariyle çalışmaların %60’ı tamamlanmış durumda, su depoları ve terfi istasyonlarının da inşaatı bitti. Elektrik bağlantıları yapılarak hizmete sokulacak. Yapımı tamamlanan su deposu 2500 tonluk kapasitesiyle ilçemizin su sorununu ortadan kaldıracaktır. Amacımız yaz gelmeden bu çalışmayı bitirmektir.” dedi.

‘Düğün Salonu ve çok amaçlı salon projesini hayata geçiriyoruz’  

Hayvan barınağımızın şehir dışına taşınması için çalışmalar tamamlandı. Hayvanların önümüzdeki günlerde yeni yerine naklini sağlayacağız. Aslında bilindiği üzere bu yer bir ara istasyon vazifesi görecek. Yalova’da yapılacak Hayvan rehabilitasyon merkezini tamamlanması ile birlikte ilçemizde bulunan hayvanlar oraya taşınarak bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Hayvan barınağımızın bulunduğu alana ise 2016 yılında ilçemizin en büyük eksiklerinden biri olan düğün salonu ve çok amaçlı salonların bulunduğu bir kompleks yapmayı hedefledi. Yeni yıl itibariyle bu projemizi hayata geçireceğiz.

‘Çınarcık Belediye Spor Tesisi yenilendi’

Çınarcık Belediye Spor kulübünün de tesisi içler acısıydı. Çınarcık’a yakışır bir tesisi ilçemize kazandırdık. Bu gün kulübümüz sağlıklı bir ortamda hizmet vermektedir. Kulüp Başkanımız Sayın Nuri Tarılı’nın özverili çalışmaları ile antrenörümüz Yalçın Önem Hoca’nın ve değerli taraftarlarımızın destekleri ile de kulübümüz en kısa zamanda layık olduğu yeri bulacaktır. Buna inancımız tamdır.

‘2017 Yılında Kent Müzesini Yapıyoruz’

İlçemizde kent müzesi kurulması için çalışmalara başladık. Bununla ilgili bir birim açtık. 2017 yılında şuan ki İDO iskelesinin yanında müzemizi yapacağız bununla ilgili sözlü tarih çalışmalarımız devam ediyor. Belediyemiz akıllı sayaç uygulamasına geçmiştir. Ayrıca akıllı kart uygulaması ile otobüslerimizde bilet kesilmesi olayını ortadan kaldırdık. Belediyemizin web sayfasını yeniledik. Şu anda daha aktif bir şekilde internet sitemiz kullanılmakta ve sosyal ağlar çok başarılı bir şekilde çok sayıda takipçisi ile şeffaf belediye olma özelliğine kavuşmuştur. Belediyemiz ilimizde ilk olarak www.türkiye.gov.tr adresinde belediyeler sekmesi altında hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki yıl teknolojiyi daha aktif kullanma hedeflerimizin başında geliyor.

‘Belediye binamız modern bir halde hizmet verecek’

 Çınarcık’ta elektrik hatlarının yer altına alınması ile ilgili çalışmaların da bir kısmını tamamladık. Önümüzdeki günler de de bu çalışmalar hızla devam edecek. Bütün bu çalışmalarla paralel olarak Belediye hizmet binamızın bakım ve onarımını da yaptık. Binamızın en üst katını belediyemiz Fen İşlerine ayırdık. Arşivlemeye önem verdik. Şu an Belediye binamızda tamirat çalışmaları henüz bitmedi ama Ocak ayında tamamlanarak binamız daha modern bir halde hizmet verecektir.

‘Yat Limanı İçin girişimlerde bulunduk’

“2015 yılında yaptığımız görüşmelerle de ilçemize yat limanı yapılması için çalışmalarda bulunduk. Bu projemiz görüştüğümüz firmalarca da ilgi gördü.2016 yılında bu projemizi de hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız.”

“Belediyemizce yapmış olduğumuz kültürel gezilerimiz Çınarcık’lılar tarafından büyük beğeni topladı. Önümüzdeki yılda imkanlar çerçevesinde bu tip gezilere devam edeceğiz.” şeklinde konuştu

Haber : Ozan Söyler

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber