Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta “Bireyler için Güvenli Yaşam Eğitimleri” verildi   24.12.2015  
   Çınarcık Kaymakamlığı, Çınarcık Belediyesi işbirliği içerisinde Belediye ve Kaymakamlık personeline Bireylere yönelik Afet Bilinç Eğitimleri verildi.
   

Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), yerel örgütlenmenin gerekliliği inancıyla, sayısız can kaybı ve ekonomik kayıplara neden olan 1999 Marmara Depremi’nin ardından, 2000 yılında kurulan, afetlere hazırlanmanın ve bir afet durumunda afetlere ilk müdahalenin mahalle düzeyinde gerçekleştiği bilinci ve deneyiminden yolan çıkan MAG yapılanması Türkiye’de afet bilincini artırmayı ve bireylerin afet durumunda “hayatta kalma ve sevdiklerini kurtarmaya çalışma” refleksinin doğru biçimde hayata geçirilmesi için eğitim almalarını hedefledi. MAG yapılanması, mahalle düzeyinde örgütlenen gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek, mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleri yarattı.

Yine bu kapsamda MAG-DER “İlk hedefimiz halkı bilinçlendirmek. Afete hazırlık ve afet anında göstermeleri gereken davranış şekilleri açısından bilgilendirmektir. İsteyen ailelere, topluluklara gidip yerinde temel afet eğitimi veriyoruz. Eğitimlere katılanlara Afet Bilinç eğitimlerine katılım belgesi verilmektedir.

İlk 72 Saat, Tehlike ve Risk, Afet ve Afetin Etkileri, Güvenli Yaşam Kültürü, Yaşadığımız Mekânlardaki Risklerin Azaltılması ve Afet Sırasında Doğru Davranış Şekilleri konularda bilgiler verilen eğitime ilgi oldukça yoğundu.

Eğitim de Yalova Mag-Der Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Karaçam Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nin Yalova örgütlenmesinin nasıl oluştuğu, derneğin amaçları, çalışma prensipleri, derneğe nasıl gönüllü olunabileceği, derneğin çalışmalarının sosyal hizmet boyutu üzerinde bilgiler verdi.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber