Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Siyaset
  “Erkan Birgin Güven Tazeledi”   30.11.2015  
   Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık ilçe olağan kongresi yapıldı. Erkan Birgin güven tazeleyerek yeniden Başkan seçildi.
   

Çınarcık ilçesi Hüdaverdi Aydın ilköğretim okulu konferans salonunda gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık İlçe başkanlığı olağan kongresine tek liste ile gidildi. Kongreye; Cumhuriyet Halk Partisi Yalova il başkanı Özcan Özel, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, CHP ilçe ve belde başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, Çınarcık Belediye Meclis üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.

 CHP Çınarcık İlçe Başkanı Erkan Birgin konuşmasına kongreye gelen herkese teşekkür ederek başladı. Çınarcık ilçesinin yarınını şekillendireceğine inandığımız önemli günlerden birini yaşadıklarını ifade eden Birgin, görevde olduğu 13.11.2014 sürecinden bu yana yaptığı faaliyetleri anlattı. Konuşmasının genelinde “Biz” kelimesini kullanan Birgin, yaptığı çalışmaların tamamını ekip ruhuyla gerçekleştirdiğini gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe binasının yenilendiğini belirten Birgin, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Göreve ilk başladıklarında Mahalle sorunlarını tespit ettiklerini, koru belde kongresini gerçekleştirdikleri ifade eden Birgin, “görevde olduğumuz sür içinde 2 genel seçim geçirdik, Çınarcık merkez ve Teşvikiye’de seçim ofisleri kurduk, Esenköy’de belde binamızı yaptık, bütün sosyal aktivitelerde öncü olduk, halkımızın ayağına indik, toplumsal olaylara duyarsız kalmadık sesimizi yükselttik” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, yaptığı konuşmada Genel Başkanlık hazır olduğunu vurguladı. İnce konuşmasında şu konulara değindi;

“Belediye Başkanlarımız Erkan!dan ders almalı, 60.325 lira gelir, 60.325 lira gider var borç yapmayın Erkan’ı örnek alın. Bir an için 1994 yılında il genel meclisi adayıydım, Çınarcık’a geldim. Rahmetli Çetin ağabeyle sohbet ediyoruz. O il genel meclis üyesiydi. İstanbul’un ilçesiydik o zaman ben de onun yerine adayım Yalova’da ön seçimle birinci sıraya gelmiş il genel meclis adayıyım. Yalı caddesindeki SHP binasında ön seçim yaptık ben birinci sıraya çıktım. Çalışıyoruz, ama bir kötü gidiyor işler acaba kazanacak mıyım? Sonra 1995 Milletvekili seçimleri oldu. Sonra 18 Nisan 1999’da parti baraja takıldı. Baraja takıldığı günlerde ben il başkanıyım. Çınarcık’ta ilçe kongresi ve Yalova’da il kongresi yapacağız, bırak buradaki gibi salonlara insan doldurmayı, bir kahve köşesinde liste yapıyorduk. Bugün Allah’a şükür salonda milletvekilimiz var, belediye başkanlarımız var küçük bir ilçede salon dolu, yurttaşlarımız var partililerimiz var. Bu bize yetmez, bu mücadeleyi 42 yıl sonra nasıl Çınarcık’a aldıysak, Yalova’yı sarmalayan Armut’lu dan Kaytazdere’ye Yalova’yı bir dantel gibi örmemiz lazım.

Ben çok fazla bir işim kalmadı Yalova’da, aslında kısa süreler sonra elimi ayağımı Yalova’dan çekeceğim. Ama elim ayağımı çekerken de hiç müdahalesiz gidecek halim de yok. Yerimize yeni gençler gelecek, onlar daha iyi işler yapacak eminim.  %5,4’ten aldığımız partiyi, bugün 5 belediye başkanı olan, 5 il genel meclis üyesi olan, 57 belediye meclis üyesi olan, 1 milletvekili bir partiyiz. Büyük iddiaları hep sevmişimdir. Partinin baraja takıldığı gece sabaha kadar ağlayan İl başkanıyım ben. Gel il yönetimine gir dediğimde, ya boş ver bu parti artık dirilmez ölü dirilir mi* bu parti bitti, deyip yönetime gelmeyen insanları isim isim hepsi hafızamdadır. Babamın evine gittiğimde sen artık bu ölü partiyle ne uğraşıyorsun? Bırak burdan bir şey olmaz diye her gün aynı nakaratı dinlediğimi çok iyi hatrlıyorum. Ama biliyordum ki ben Dünyanın en eski 10 partisinden birisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin her köyde her sokakta o bayrağı oray dikecek, her ilçede o tabelayı oraya dikecek bir namuslu Atatürkçüsünün olduğunu biliyordum.

Bugün 50 yıldır iktidar olamamış bir partinin üyeleriyiz.  Bakın bir zamanlar iktidar partileri olanlar iktidardan düştükleri günün hemen ertesi günü parçalanmaya başlıyorlardı. 13 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP’nin de iktidardan düştüğü gün nasıl parça parça olduğunu göreceksiniz. Ama biz 50 yıldır iktidara gelememiş olsak da, yine bu insanları bir arada tutan bir güç var. O güç Atatürkçülüktür, o ruh kuvayi milliye ruhudur, Erzurum kongresidir, Sivas kongresidir.

‘Türkiye’nin Ortadoğu politikası mezhep üzerinden okunmaz ‘

Tarımımız verimsiz, çiftçimizin hali perişan, madenlerimiz katma değer üretilmeden ucuza satılıyor. Turizmimizde kalifiye elemanımız yok, sanayimizde vergiler yüksek, enerji maliyetleri yüksek, dış politikamız sorunlu, bugün pek çok ülkede Büyükelçimiz yok, İstenmeyen adam ilan edilmişiz. En son Suriye krizinin Türkiye’yi nerelere getirdiğini görüyoruz. Bir zamanlar dostum Esad diyenler, birlikte tatil yapanlar, birlikte Fenerbahçe maçı düzenleyenler, boğaz turu yapanlar, bodrum da birlikte zaman geçirenler bugün düşman oldu. Neden? Çünkü, bu ülkenin Cumhurbaşkanı mezhep üzerinden okuyor politikayı. Bu yanlıştır Türkiye’nin Ortadoğu politikası mezhep üzerinden okunmaz. Türkiye’nin Ortadoğu politikası, Türkiye’nin çıkarları üzerinden okunur. Rusya ile geldiğimiz duruma bakın, sınırımızı ihlal etmiş uçağı düşürdüm diyor. Tamam düşür, ama her sınırımızı ihlal eden gemiyi vursaydık, her sınırımızı ihlal eden uçağı vursaydık Dünya’da uçak kalmazdı, gemi kalmazdı. Hesabını doğru düzgün yapacaksın, acaba Piyon musun? Bu kahramanlık niye? Bir “one munite” senaryosu vardı hatırlayın, o “one munite” senaryosu sonradan anlaşıldı ki bilerek yapılmış, bugün de bu aynısı yapılıyor. Bakın 4,5 milyon Rus turist geliyor Türkiye’ye, Doğal gazın %55’ten fazlasını Rusya’dan alıyoruz, elektriğimizin %45’inden fazlası doğalgazdan üretiliyor. Narenciyeler, domatesler, salatalıklar elde kalacak bütün bunların hesabı yapıldı mı? Yani Libya ile olası bir problemde, Trabzon doğrudan etkileniyor. Niye, Of’lu Müteahhitler var da ondan. Dünya2nın her yerine gitmiş insanlarımız var, iş adamlarımız göz altına alınıyor, vizesiz seyahat kaldırılıyor, Rusya misilleme yapıyor bütün bunlar düşünüldü mü? Yoksa bir ucuz kahramanlık peşinde miyiz?  

“Bu muhalefet böyle devam ederse, Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye Başkan olur”

Partiye bağlılığımı kimse tartışamaz. Böyle bir babayiğit çıkmadı daha. Yanlış gördüğüm zaman kendi partimi de eleştiririm. Geçtiğimiz günlerde bunu yaptım. “Bu yanlış, dedim doğru yönetmiyorsunuz.” Bakın kurultayı toplayalım, bu muhalefeti değiştirelim dedim. Size tekrar söylüyorum bunu ; “kadılar, müftüler fetva yazarsa, işte kemer iste boynum asarsa, işte hançer işte kellem keserse, dönen dönsün ben dönmezim yolumdan” diyor ya, ben de dönmem yolumdan. Doğru bildiğimi şeyi söylemeye devam ederim. Bakın başımıza geleceği söyleyeyim size; bu muhalefet böyle devam ederse, bu HDP, bu MHP, bu CHP böyle devam ederse Recep Tayyip Erdoğan Bu ülkeye başkan olur. Söylemedi demeyin. Çıkar milletin karşısına Haziran ayında, mayıs ayındaki Referandum’da ne konuşacağını anlatayım mı size, bakın şimdi onun konuşmasını yapıyorum: “Ey benim aziz milletim, cefakar, vefakar milletim. Ey benim garip ğurebam bu parlamenter sistem çökmüştür. Ey Kılıçdaroğlu, Ey bahçeli kaç seçim kaybederseniz kaybedin o koltuklardan ayrılmıyorsunuz. 5 kere yendim sizi, 10 kere yendim sizi gene koltuğa yapışıyorsunuz. Ey aziz milletim bu parlamenter sistem çökmüştür, bunlar o koltuktan gitmez. Sem göndereceksin onları, haydi başkanlık sistemine Evet de” diyecek ve bunu geçirecek. Ben size söyleyeyim parlamenter sistem çökmüştür diyecek, 20 kere yen, 20’sinde de gitmeyecekler o koltuktan diyecek ve halktan karşılık bulacak. Bu iktidar değişmeli, bu hırsız düzeni, bu yağma düzeni, kokuşmuş düzen sona ermeli.  Ama bu muhalefet bu düzeni değiştiremiyorsa, önce bu muhalefeti değiştirmemiz lazım. Bu muhalefeti değiştireceğiz ki, yeni muhalefet bu iktidarı değiştirebilsin. Ben bu iddianın peşindeyim, bunun doğru olduğuna inanıyorum. Bunun doğru olduğuna inandığım için gücümü inancımdan alıyorum ve bunu anlatmaya bunu haykırmaya devam edeceğim.

“Baykal’a derken iyi, Kılıçdaroğlu’na derken kötü mü oluyor”

 Asla bundan geri adım atmayacağım, bu memleketin geleceği için uğraşıyorum, bir koltuğa oturmak için uğraşmıyorum. Derdim Muharrem İnce değil, Sayın Kılıçdaroğlu ile bir husumetim yok, benim partimin genel başkanıdır şu anda bana telefon açsın git şu işi yap desin, başüstüne derim gider görevimi yaparım. Derdim koltuğa birilerinin değişmesi değil, derdim çocuklarımız, derdim geleceğimiz, derdim ülkemiz böyle gitmeyecek. Her seçimde yenecek, her seçim de yenecek. Sen neden karşı çıkıyorsun? Başarısız olduğu için karşı çıkıyorum altında cinlik arama… Geçmişte Baykal’a karşı çıktığımda da bu gerekçe il karşı çıkmıştım. Beraber karşı çıkmıştık, biz30 milletvekili Sayın Deniz Baykal’a 2004’te yerel seçimlerden sonra bu işi başaramadın çekil dediğimizde 30 Milletvekiliydik, o milletvekillerinden birisi bendim, birisi de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Baykal’a derken iyi, Kılıçdaroğlu’nda derken kötü mü olacak bu iş. Ben bu lafımın arkasındayım. Geçen kurultayda hatırlayın, 1 saat önce rakibimdiniz şimdi Genel Başkanımsınız dedim. Bugünde aynı şeyi söylüyorum. Olağan üstü kurultay toplansın diye imza toplama işine giriştim, Yalan yok saklı ve gizli değil. Geçen olağanüstü kurultayda 177 kişi imza verdi bana. Sandığa gittik Sayın Genel başkan’a 944 kişi imza vermişti,  177 imzaya karşılık 415 oy aldım ben Sayın genel başkan 944 imzaya karşılık 740 oy aldı. Yani 204 kişi imzasını genel başkan verdi, oyunu bana verdi. Niye? Baskı kurulmuştu delegeler üzerinde de onun için, zorla alınmıştı o imzalarda onun için ben bunu söylemeye devam edeceğim. Bugün olağan üstü kurultay toplansın diye 496 imza topladık, kurultay toplanmış olsaydı; 177 imza ile 415 oy alınmış, 496 imza ile kaç oy alınacağını siz takdir edin. Yeterli sayı bulunmadığı için bende teslim etmeye gitmedim ve o imzaları açıklamadım.

“Etkili bir hatip çıkacak AKP’yi Parça Parça edecek”

Eğer diyorsanız ki Muharrem ince yanılıyorsun. Bak mayıs’ta referandum olsun, CHP’nin bu yönetimi parça parça eder Tayyip Erdoğan’ı yener onu. Dört sene sonra üç tane seçim var Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve belediye başkanlığı var, bu 3 seçimde bu yönetim parça parça eder AKP’yi sen yanılıyorsun diyorsanız söz ben giderim Elmalık köyüne çekilirim bir kenara. Ama diyorsanız ki; 6 kere denedik olmadı. Bırak Recep Tayyip’i Davutoğlu’nu bile yenemedik en son seçimde. Ama bu yönetim yenemez yeni bir ruh lazım, yeni bir heyecan lazım, yeni bir umut, yeni bir söylem lazım diyorsanız ben buradayım. Bakın değerli dostlarım yıllardır sizle beraber siyaset yapıyorum. 1 mecliste yeneceksiniz, yani parlamentoda sayısal çoğunluk 130 biz 316 onlar yenmek mümkün değil, 2. Cumhurbaşkanlığında yeneceksiniz, cumhurbaşkanı AKP’li zaten yenemezsiniz. 3 Anayasa mahkemesi fren görevi yapacak, mümkün değil. 4 medya baskısı kurulacak: mümkündeğil medya ele geçirilmiş. Bir yolumuz var, tek bir yolumuz var. O da meydanlarda AKP’yi yenmek, sokakta, mitinglerde yüz bin kişinin iki yüz bin kişinin toplandığı mitinglerde etkili bir hatip çıkacak AKP’yi parça parça edecek. Tek şansımız bu başka şansımız yok.” şeklinde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Özcan Özel’de yaptığı konuşmanın ardından göstermiş olduğu başarıdan dolayı Çınarcık ilçe örgütüne plaket verdi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber