Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Siyaset
  Başkan Kurt’tan bir yıllık değerlendirme   03.07.2015  
   Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, göreve geldikten sonraki geçen bir yıllık süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
   

Sürecin hızlı ilerlediğini ama belediyecilik olarak Çınarcık’ta bazı şeylerin değiştiğini kaydeden Kurt; “Ben aday olduğum süreçte de bunu söylemiştim. Elimde bir sihirli değnek olmadığını ancak Çınarcık için elimden geleni yapacağımı söylemiştim.

Çınarcık Belediyesi gerçekten sıkıntılı bir belediye, biz 1 yıllık sisteme baktığınızda ortalama %100 performans sergiledik. Biz bunu internet sitesinde de yayınladık. 2013 ile 2014 ile 2015 dönemlerinin performanslarını bilançolarla karşılaştırdık. Bizden önceki dönemler %37’lik bir başarı sergilemişken biz şuanda %68’lik bir başarı sergiledik “ dedi

“Bizimle iş yapmak isteyen herkes kapımızda bekliyor”

 Çınarcık Belediyesi olarak gelirlerinin arttığını ifade eden Kurt, “Mali disiplin olduktan sonra bazı şeyler değişebilir demiştim ve bu gerçekleşti. Belediyelerde çalışanların aldıkları maaşlar bütçe de %30’larda seyretmesi gerekiyorken bu Çınarcık’ta %57 seviyesindeydi. Bu geçmiş dönemin başarısızlığıdır. Biz bu oranı %30’un altına düşürdük. Artık biz İç İşleri Bakanlığı’ndan izin almadan kendi kadrolarımızla ihtiyaçlarımızla düzenliyoruz. Bu çok önemli bir işaret bu işaret belediyenin iyiye gittiğine işarettir. Gelirlerimizi arttırdık borçlarımızı ödüyoruz. Biz vatandaşa hizmet için buradayız. Bizimle iş yapmak isteyen herkes kapımızda bekliyor. Eskiden araçlarımızı sanayi sitesine gönderdiğimizde araçlarımıza ampul bile alamıyorduk ama şuanda her şeyi yaptıra biliyoruz. Kredimiz yükseldi. Artık özel bankalar bile bize kredi verebilecek seviyede notlarımızı olumlu buluyor. Ancak biz kredi almıyoruz biz kendi yağımızda kavrulmak istiyoruz

Çınarcık’ta biz temizlik yapacağımızı söyledik çünkü burası yazlık bir yer.  Biz Çınarcık’taki temizlik işlerine bir yıl içersinde belediye bütçesinden ayrılan kısmı hesapladık ve fark etik ki belediyenin bütçesinden harcanan en çok payın temizlik olduğunu bulduk. Hemen özelleştirmeye soktuk bu alanı ihaleye çıkarttık. Yıllık yaptığımız bu sözleşmeli ihalede belediyemize %50 kazanç sağladık. Eskiden belediyemizin gideri 1.350.000 TL’yken şimdi 40 kişilik bir ekibin çalıştığı son sistemli bir şekil de çalışılan sisteme ödediğimiz miktar 750.000TL +KDV oldu. Bizden önce Çınarcık Belediyesi’nin çöp aracı yoktu kiralama araçlarla yapılıyordu.  Biz temizlik işinden sağladığımız gelirlerle belediyemize 2 adet çöp kamyon ve bir adette çöp çekici araç kazandırdık belediyemize. Bunların yanında en önemlisi Çınarcık’a itfaiye aracı kazandırdık. 30 metre yüksekliğe çıkabilen bir araç aldık. Tamamen kendi imkânlarımızla aldık. Çınarcık yazlık bir yer ve yaz aylarında oluşabilecek tehlikelere karşı önlemlerimizi alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde de bakıma ihtiyacı olan eski itfaiye araçlarımızı da revize ettirdik. Bu araçlarımızı sadece itfaiye aracı olarak değil su tankeri ve yıkama aracı olarak da kullanabiliyoruz “dedi.

Alt yapı yenilemelerimizi yaparak hizmet vermeye devam ettiklerini vurgulayan Kurt, “ Yollarımız kaldırımlarımız şuanda yapılmıyor nedeniyse alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra yolları tek seferde düzenleyeceğiz. Belediye olarak bizim paramız çok değil imkânlarımız kısıtlı, bu kısıtlı imkânları da doğru düzgün nokta atışı şeklinde kullanmamız gerekiyor.

Eksik çok ancak işlemleri sırayla ve yeni maliyetler doğurtmadan yapmalıyız. Bizim için en önemli projelerden birisi ve bizden önceki arkadaşlarımızın projesi olan ve sayın bakanımızın temelini attığı dolgu projemiz var. Dolgu konusunda hiçbir problemimiz ve sıkıntımız yok. Proje tamamen resmi belgelerle devam ediyor. Çınarcık’ın bir yüze ihtiyacı var çocuklarımız için halkımız için güzel alanlara ihtiyacı var. Bizim işimiz bayrak yarışı biz burada güzel ve sağlam adımlar atacağız ki yarın yerimize gelecek olan arkadaşlar bizim yaptıklarımızla güçlü bir Çınarcık bulmuş olsun. Önemli olan kaliteli hizmetler vermek ve vatandaşımızın memnun olmasıdır.

Çınarcık olarak denizimiz ve kumsalımız biraz daha güzel ve bu sene denizimiz temizlik olarak Mavi bayrak aldı. Bunu da plajlarımıza asacağız “ diye konuştu.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber