Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Anlamlı Kütüphane anlamlı günde hizmete girdi   26.11.2015  
   17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybeden öğretmen Yasemin Koç’un adı verilerek Çınarcık Belediyesi tarafından yenilenen Yasemin Koç Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete girdi.
   

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’un girişimleriyle yeniden hayat bulan Yasemin Koç Halk Kütüphanesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hizmete girdi. 1982 yılında dönemin İstanbul Valisi Nevzat Ayaz tarafından hizmete açılan ancak yıllar geçtikçe atıl duruma düşerek kullanımdan çıkan Çınarcık Kütüphanesi, kurulmasında büyük emekleri olan ancak 17 Ağustos Marmara Depremi’nde eşiyle birlikte hayatını kaybeden Yasemin Koç’un adı verilerek yeniden hayat buldu.

Kütüphane binası önünde yapılan açılış törenine Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 1982 yılında kurulan kütüphanede tüm Çınarcıklıların anısı olduğunu ifade ederek “Maalesef daha sonra kütüphanemiz aktifliğini yitirdi. Biz de bu duruma çok üzüldük. Gençlerimizle birlikte kütüphanemizin yeniden hayat bulması ve hizmete girmesi için çalışma başlattık. Belediye meclisi kararıyla kütüphanemize yıllarca emek veren Yasemin Koç öğretmenimizin ismini verdik. Kütüphanemizi tamamen yeniledik. Kitap sayısını arttırıp rafları modern hale getirdik. Bunun yanı sıra bilgisayar ve internet bağlantısı da koyarak gençlerimizin hizmetine sunduk” dedi.

Alınan kitap bağışlarıyla zenginleştirilen kütüphanenin açılmasıyla ilçedeki önemli bir eksikliği gidereceklerini belirten Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, geçmişte kütüphanenin açılmasında büyük emekleri geçenleri saygıyla andıklarını söyleyerek birer teşekkür plaketi verdi. Kurt, dönemin belediye başkanı Turgut Kurt adına ve kuruluşuna katkı veren Ali Can, Saniye Sugün, Handan Özdemir, Neşe Büyükcebeci, Vecihe Meydan, Nezihe Kaya, Hülya Denemeç, Sevinç Ağseren, Nazan Parlak ve Nur Sarı’ya plaket sundu. Kütüphaneye kitap bağışlayanlara da teşekkür belgesi verildi.

Açılışa katılan Yazar Mehmet Güler de kitaplarını okurları için imzaladı.

Kütüphanenin İlginç Hikayesi

1982 yılında açılan kütüphanenin hikayesi Çınarcık halkından Saniye Sugün’ün kızı Sevinç Sugün’ün Çınarcık’ta kütüphane olmadığı için Yalova’ya gitmesi ile başlıyor. Sugün’ün soğuk bir kış günü, Yalova Kütüphanesi’nde sıra beklerken hastalanarak eve dönmesi akıllara “neden Çınarcık’ta bir kütüphane olmadığı” sorusunu düşürüyor.

Bu olaydan sonra, özellikle Çınarcıklı hanımların ve dönemin Belediye Başkanı Turgut Kurt, Lise Müdürü İrfan Tuncel, öğretmenlerden Ali Can ve Nahiye Müdürü Nurhan Canbaz’ın iki sene süren fedakâr çalışmaları sonucu 11 Kasım 1982 tarihinde kütüphane hizmete giriyor. Kütüphanenin açılışını da dönemin İstanbul Valisi Nevzat Ayaz yapıyor.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber