Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliği   25.11.2015  
   25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlikle kutlandı.
   

Çınarcık İskele Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe bir koç kadın katılırken bir süre de yürüyüş yapıldı. Ellerinde ki dövizlerle kadın haklarını savunan topluluk etkinliğin ardından ellerindeki kırmızı karanfilleri çevrelerindeki erkeklere hediye etti.

Etkinlikte basın açıklamasında yer verilirken açıklamayı emekli öğretmen Serpil Altunay okudu. Altunay,  25 Kasım’ın BM Genel Kurulu tarafından belirlenmiş önemli ve özel bir tarih olduğunu kaydetti. Altunay,”Ülkemizde ve dünyada kadına yönelik şiddet ilk çağlardan bu yana kanayan yaradır. En gelişmiş ülkelerde bile kadına şiddet boyutları tedirgin edici noktalardadır. Kadına yönelik şiddete hayır demeniz için çok sebep var.

 İŞİD’in yüz binlerce kadını vahşice öldürmesi, tecavüz etmesi, köle olarak sarması kadın olduğumuz için uygulanan en güncel adaletsizliklerin başında yer alıyor.

Türkiye’de her gün ortalama 4 veya 5 kadın ailesi ya da eşi tarafından namus cinayeti diye öldürülüyor.  Aile veya eşler tarafından kadının uğradığı şiddet, dayak, yaralanmalar, fuhuşa zorlananlar kadının bu toplumda değerini hiçbir zaman görmediğini hepimize yansıtıyor.

Peki, bu gezegenin günah keçisi sadece Türkiye ve üçüncü dünya ülkeleri mi ? Hayır. Dünya genelinde 4 kadından biri aile içi şiddete uğruyor. Dünya da 3 kadından biri tacize uğruyor. Kore’de kadınların 3’de ikisi şiddet görüyor. ABD’de 5 kadından biri tecavüz girişimine maruz aklıyor. Avrupa’da kadınların %27’si aile içi şiddete uğruyor. 

 Dünya’da kadınların şiddetten kaçıp kurtulabilecekleri bir ülke yok. işte bu yüzden tüm ulusların bir araya gelerek kadına karşı şiddete dur demesi gerekiyor.

Bizde bu gün burada toplanarak kadına şiddete hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber