Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  7 Ülkeden 42 Gönüllü Genç Erasmus +Kapsamında Çınarcık’ta buluştu   19.11.2015  
   Eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik eden, daha etkili araçlar sunmayı amaçlayan Erasmus+ Programı kapsamında, Slovakya’da kurulan Magnacarta derneği üyesi olan ‘Yalova Youth’ gurubu tarafından ‘Right to work for all’ adlı proje hayata geçirildi.
   

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajans tarafından eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan ERASMUS+ kapsamında; 7 ülkeden 42 gönüllü genci Yalova’da buluşturan projede düzenlenen Türk gecesinde koordinatörler tarafından Türk yemek kültürleri anlatıldı.

12-19 Kasım tarihleri arasında yürütülen ‘Right to work for all (Herkes için çalışma Hakkı)’ projesi kapsamında; Türkiye, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya, Yunanistan ve Portekiz ülkelerinden 42 gönüllü genç Türk gecesinde, Türk yemekleri ve Türk oyunlarını tanıma fırsatı buldular.

Magnacarta. SK Slovakya Derneği kurucu üyesi ve Proje koordinatörü Kübra Yolcu projenin konusu ve amaçları doğrultusunda verdiği bilgide; Herkesin, her bireyin çalışmaya hakkı olduğunu düşünerek hazırladığımız, ‘Right to work for all (Herkes için çalışma hakkı) projesi kapsamında özellikle iş yerlerindeki ayrımcılığa dikkat çekmek istedik. Her ülke temsilcileri kendi ülkelerindeki çalışma sistemini anlatı. Kadınlara yapılan ayrımcılık ve engellilere yapılan ayrımcılıklar üzerinde durduk ifadelerini kullandı. Projede ayrıca kültür değişimlerinin ön plana çıktığını belirten Yolcu, “katılımcılara Türk kültürünü yaptığımız geziler ve düzenlediğimiz etkinliklerle anlatmaya çalıştık. Projenin hazırlık ve yapım aşamasında çok emeği geçen Magna Carta Slovakia Derneği kurucusu ve başkanı Ladislav Lörinc’e katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.” dedi

Çınarcık Beste Butik Otel’de düzenlenen Türk gecesinde Proje koordinatörü Kübra yolcu tarafından yapılan İngilizce sunumun ardından, katılımcılara başlangıç için Türkçe kelimeler öğretildi ve halaylar çekildi.

  

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber