Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Siyaset
  Başkan Kurt,” Dolgu projesiyle alakalı problem yok “   03.07.2015  
   Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık’ta yapımı devam eden dolgu projesiyle alakalı Çınarcık Gazetesi Emine Ballı’ya önemli açıklamalarda bulundu.
   

Dolgu projesiyle alakalı hiçbir problemin olmadığını belirten Başkan Kurt,”  Dolgu projesi proje anlamında tamamen resmi bir projedir. Tamamen bütün resmi kurumlar tarafından onaylanmış bir projedir. Ciddi anlam da güzel olacağına inandığımız bir proje ayrıca bu proje. Bu projede yapının sahibi ve ruhsat sahibi Çınarcık Belediyesi’dir. Ancak bizden önce başlayan bir protokolle yüklenici bir firma çalışma yapıyor ve bu çalışmayı karşılıksız yapıyor. Bu bizim için çok iyi bir durum çünkü bizim kasamızdan para çıkmıyor” dedi.

“Dolgu maddesinin incelemeleri İTÜ tarafından yapıldı “

 Dolgu projesiyle alakalı kamuoyunda çıkan söylentilere de cevap veren Kurt,”  Yüklenici firma bu dolguyla alakalı malzemeyi İstanbul’dan hafriyat malzemesi getiriyor atık getiriyor gibi bazı söylemler oldu. Bununla ilgili incelemeleri İstanbul Teknik Üniversitesi yaptı. Ayrıca bu tahlil sonuçları neticesinde Çevre İl Müdürlüğü projenin devam edilebilirliğiyle alakalı izin verdi. Fakat en kurumlar olarak son bir toplantı yaptık. Ulaştırma Çevre Müdürlüğü olaya biraz daha farklı baktı ve döküm malzemesinin geldiği Maltepe’deki döküm sahasındaki malzemenin tahlil yapılacağı söylendi. Şuanda bu süreçte hiçbir kanunsuzluk ve usulsüzlük yok “ diye konuştu.

“ Çınarcık’ta yer altı şebekesi yenileniyor “

 Çınarcık için bütün projelerin önemli olduğu çünkü Çınarcık’ın önemli bir yer olduğunu ifade eden Başkan Kurt,” Şuanda en önemli projelerimizden biriside Çınarcık’ın yer altı su şebekesinin yenilenmesidir. Bu konuyla alakalı İller Bankası ortaklığıyla yaptığımız şuan %20’si bitmiş %80’i duran bir şebeke hattımız var. Tamamen buna geçiş yapıyoruz. Bu projenin Nisan 2016’da bitmesi planlanıyor. Bu kış Çınarcık şantiye görünümünü alacak ancak bu çalışmalardan sonra Çınarcık çevre düzenlemesiyle, kaldırımıyla yer altı çalışmalarıyla aranan ve istenen Çınarcık olacak. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber