Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Sağlık
  Sedef hastalarının beklediği cihaz Yalova’da   19.11.2015  
   Psoralen (P) olarak bilinen ışığa karşı duyarlandırıcı madde ile Ultraviyole A ışınlarının (UVA) birlikte kullanıldığı bir tedavi yöntemi olan PUVA Yalova Devlet hastanesi Cildiye polikliğinde uygulanmaya başlandı.
   

Bu yöntemin, başlıca sedef, vitiligo, egzema, kronik kaşıntı ve mikozis fungoides (bir tür deri kanseri) olmak üzere, pek çok deri hastalığının tedavisinde yararlı olduğu belirtildi.

Yalova Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Nükte Şenocak cihazın 1 aydır Yalova halkının hizmetine sunulduğunu ifade ederek; “Yalova’da bu hizmetten 5 yaşından büyük tüm sedef hastaları, vitiligo, vücudu kaplayan egzamalar, başka hastalıklarla ilişkilendirilmemiş kaşıntılar, deri lenfomalarının bazı türleri (mycosis fungoides) faydalanmakta olup; güneşle temas sonrasında hastalığında artış görülenler ve 10 dk boyunca ayakta duramayacak hastalar hizmetten faydalanamamaktadır.” dedi.

PUVA nedir?

Çok az merkezde gerçekleştirilebilen bu tedavi ideal bir yöntemdir. Vücudunun geniş kısmına yayılmış, ufak noktalar halinde dağınık bölgelerde olan sedef plaklarında ve lokal tedaviye dirençli hasta gurubunda başarıyla uygulamaktadır.

Güneş ışınındaki ultraviyole A ve B'nin etki gücünden faydalanılan bu tedavide özel kabinlerde günde birkaç dakikalık ışın tedavisi yapılmaktadır. Haftada 3-4 seans ile başlayan uygulama etki alındıktan sonra daha seyrek aralıklara indirilerek sonlandırılıyor ve uzun süren iyilik dönemleri yaşanabilmektedir. Uygulamanın hastaya ciddi bir zarar vermemesi, kolay uygulanabilmesi, zaman alıcı bir tedavi olmaması da diğer avantajları oluşturmaktadır.

Hastanemizde uygulanmaya başlayan bu yöntem ile hastalarımızın hizmete daha kolay ulaşabilmeleri sağlanmıştır. Cildiye polikliniklerine başvurulması halinde ihtiyacı olan hastalarımız tedaviden faydalanabileceklerdir.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber