Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 18 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Sağlıkta Hizmet Kalitesi Artıyor   18.11.2015  
   TOKİ tarafından 2012 Mayıs ayında yapımı gerçekleştirilen Çınarcık Devlet Hastanesi, güçlenen hekim kadrosuyla Çınarcık ilçesinin yanı sıra çevre ilçelere de hizmet veriyor.
   

2012 yılının Kasım ayında Başhekimlik görevine atanan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Han’ın yönetimiyle başarılı hizmetler gerçekleştiren Çınarcık Devlet Hastanesinde 25 olan yatak kapasitesi 30’a çıkarıldı. 5 Uzman Doktor, 6 Pratisyen Doktor ve 2 Diş Hekimini kadrosuna katan Çınarcık Devlet Hastanesi özellikle evde Bakım hizmetleriyle de ilçe halkının takdirini topluyor. Çınarcık Devlet Hastanesinde; Dahiliye, Çocuk Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon ve Uzman Aile Polikliniğinin yanı sıra Acil Serviste görev alacak 5 pratisyen hekim göreve başladı.

Çınarcık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Han, Çınarcık Devlet Hastanesinde verilen hizmetler hakkında Çınarcık Gazetesine bilgiler verdi. Göreve başladığı 2012 Kasım ayında Çınarcık Devlet hastanesinde sadece 1 uzman doktorun bulunduğunu ifade eden Başhekim Han, “biz yönetim olarak göreve başladığımızda yataklı tedavi olarak hiçbir hasta yatırılmamıştı, poliklinik olarak da sadece Dahiliye polikliniğimiz mevcuttu ayrıca geçici görevle Yalova Devlet hastanesinden görevlendirilen Kadın Doğum ve Genel Cerrahi poliklinikleri mevcuttu. Yaptığımız çalışma sonucunda şunu gördük; Yalova’dan geçici görevle gelen polikliniklerin ilçemize çok da katkıda bulunacak hizmet vermediklerini gördük. Geçici görevle değil de hastanemizin kadrosuna atanacak hekim sayısının bizim hizmet kalitemizi daha çok arttıracağını düşünerek, öncelikle başka uzman poliklinikleri açmaya çalıştık.” dedi.

‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’

Çınarcık Devlet hastanesi kadrosuna dahiliye polikliniğinin ardından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezini açtıklarını belirten Başhekim Han; “2013 yılının Ağustos ayında hizmet satın alma yoluyla Fizik Tedavi Hizmeti aldık. Uzman Fizik Tedavi doktoruyla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezimizi açtık.” dedi.  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinin hemen ardından Sözleşmeli pozisyonda Nöroloji doktorunu göreve başlattıklarını ifade eden Başhekim Uzm. Dr. Ramazan Han, “ilçemizin potansiyelini araştırdığımızda yaşlı hastaların yoğun olduğunu tespit ettik ve hastanemizde Nöroloji polikliniğini açtık. Hastanemizde kadromuz oluşmadığından doktorumuzu sözleşmeli pozisyonda göreve başlattık, 1 sene boyunca devam eden bu hizmet sonrasında bu çalışmamızı sonlandırdık. Fizik tedaviyle hastanemiz oldukça büyük bir başarı kazandı, çevre illerimizde tanınan bilinen bir fizik tedavi ünitesi haline geldik. Bir çok hastamıza da burada tedavi imkanını sunduk.” dedi.

‘Bölgenin En Başarılı Çocuk Doktoru Çınarcık’ta’

Hizmet kalitesini arttırmak amacıyla kadrosunu güçlendiren Çınarcık Devlet hastanesinde bu yıl, Çocuk Hastalıkları polikliniğini açtıklarını belirten Başhekim Han, “bu sene başından itibaren Çocuk Polikliniğimizi hizmete açtık ve oldukça büyük bir rağbet görüyor. Armutlu, Esenköy, Teşvikiye, Kocadere, Koru, Çalıca köylerinden çocuk doktoruna ihtiyaç duyulduğu vakit, insanlarımız çocuklarını İl’e götürmeden hastanemiz doktorunu tercih ediyorlar.

‘Diş Protezleri Yapılıyor, Panoramik Röntgen Cihazı alındı’

Yönetimimizle birlikte göreve başladığımız sırada hastanemizde 2 diş hekimimiz bulunuyordu ancak burada sadece diş çekimi yapılıyordu. Biz başladıktan sonra protezde dahil olmak üzere, Yalova ağız ve Diş Sağlığı merkezinde verilen dişle alakalı bütün hizmetleri biz hastanemizde vermeye başladık. Bunun için alt yapıyı oluşturduk, gerek teçhizatı satın aldık ve son derece güzel bir panoramik röntgen cihazını aldık. Hastalarımız burada dişle alakalı bütün hizmetlerden faydalanabilir pozisyona geldiler.

‘Günlük Hasta Sayısı 400-500’

Hastanemizde yatan hasta servisleri tam kapasite hizmet vermeye devam ediyor. Resmi olarak 25 yatak kapasitesi olan hastanemizde biz görevi devraldığımızda 16 servis 8’de acil serviste bulunuyordu. Biz tekli olan bazı odalarımızı ikili yatağa çevirerek bu sayıyı 30’a çıkardık. Özellikle Dahiliye ve Çocuk polikliniklerimi bu servilerle ilgili yatışları gerçekleştiriyorlar. Genel poliklinik ihtiyacımızı görmek üzere Uzman aile Hekimliği ataması yapıldı, bu da ilçemizin büyük bir hasta talebine cevap vermeye başladı. Hastanemizle ilgili çok işler yaptığımızı düşünüyoruz. Günlük uzman polikliniği olarak 60-70 poliklinik yapan bir hastanede kışın bile 400-500 poliklinik yapılmaya başlandı. Acil serviste daha önceden Yalova’dan hekim görevlendirilmesi yapılıyordu. Sonradan kadromuzu tamamladık ancak, tayin ve uzmanlığı kazanıp ayrılan arkadaşlarımız olunca bu senenin yazına doğru sıkıntılar yaşamaya başladık. Eylül ayı itibariyle 4 pratisyen hekim ataması yapılarak, hastanemiz oldukça rahatlamış oldu.

‘Evde Sağlık Hizmeti’

Hastanemizde yatırdığımız ve Evde bakım hastalarımızın hastanemizde olmayan görüntüleme, konsültasyon, ilgili hekim muayenelerinde Yalova devlet hastanesine, Evde Sağlık Hizmeti aracımızla kendimiz alıyoruz, hastaneye ulaştırıyoruz. Hastanede randevularını kendimiz alıyoruz. Ekibimiz bu hastaları ister evden ister hastaneden alıp, oradaki tedavi hizmetlerini takip edip, yeniden getirme gibi hizmeti sürdürüyoruz. Yapılan bu hizmetlerin geri dönüşleri de bizleri mutlu ediyor. Verilen hizmet iyileştikçe vatandaşımızda takdirini gösteriyor.

Nöroloji polikliniğini yeniden Kazandırmak İstiyoruz

İleriye dönük olmasını istediğimiz tekrardan Nöroloji polikliniğini hastanemize kazandırmak. Onun içinde Genel sekreterliğimiz ve bakanlığımız nezdinde gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Hekim sayısı ve ihtiyaçları bakanlığımız göz önünde bulundurarak bir planlama yapmaktadır. Bu planlama doğrultusunda Bakanlığımızın ve Genel sekreterliğimiz hassas olduğunu biliyoruz bu hizmetin yeniden hastanemize geleceğini düşünüyoruz.

İlçemizde geliştikçe hastanemizde daha çok büyüyecektir. Biz göreve geldiğimizde bir çok alanda fiziki boşluk vardı, şu anada fiziki alan bulmak zorunda kalıyoruz. Hastanemiz oldukça temiz, güzel bir hizmet veren, bütün ilçenin de bu manada takdir ettiğini düşündüğümüz, geri dönüşlerini bu şekilde aldığımız bir konuma geldi.    

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber