Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta gıda denetimi   12.11.2015  
   Çınarcık ilçesinde gıda konusunda faaliyet gösteren işletmelerde denetim yapıldı.
   

İlimizin büyük ilçelerinden Çınarcık İlçesinde okulların açılması ile  gıda konusunda faaliyet gösteren gıda işletmelerinde gıda  ürünlerine olan talebin ve  yoğunluğun artması nedeniyle  gıda konusunda yasal olarak tek yetkili olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Gıda Denetmenleri tarafından gıda denetimleri  arttırıldı.

Gıda denetiminde % 100 artış

Çınarcık İlçesinde bulunan 250 işletme 2014 yılında 249 kez , 2015 yılında Ekim ayı itibariyle 332 kez denetlendi. 2015 yıl sonuna kadar 500 denetim yapılarak % 100 bir artış hedefleniyor.

Üretim ve tüketim işletmelerinden numune alındı

Vatandaşlarımızın, daha temiz ve güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak için gıda tüketiminin yoğun olarak yapıldığı işletmelerden et ve et ürünleri, sebze ve meyve numunesi alınarak yetkili laboratuvarlara gönderildi. Çınarcık İlçesinde alınan numune sonuçlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Çınarcık İlçesinde yaşayan vatandaşlarımızın “en büyük gıda denetçisi tüketicidir’’ bilinci ile hareket ederek gerekli hassasiyeti göstermeleri, gıda işletmelerinde gördükleri eksik ve aksaklıkları ALO 174 GIDA HATTI’ na, İl Müdürlüğünün 812 59 75 no’lu telefon numarasına, Çınarcık Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün 246 04 62 no’lu telefon numarasına bildirmeleri büyük önem taşıyor.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber