Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Atatürk kaldığı otelde anıldı   12.11.2015  
   Atatürk, Yalova’yı ziyaret ettiği sürede ikamet ettiği Termal ilçesinde bulunan otelde anıldı.
   

Atatürk’ün ‘ Benim Kentimdir’ dediği Yalova’yı ziyaret ettiği zamanlarda ikamet ettiği Yalova’nın Termal İlçesinde bulunan otel de 10 Kasım ölüm yıl dönümü nedeniyle anıldı. Osmanlı zamanında yaptırılan ve Atatürk tarafından restore edilerek ‘Büyük Otel’ adı ile açılan eser, Atatürk’ün ölümünden sonra kapatılmıştı.

Bina restore edilip otel olarak yeniden hizmet vermeye başlayan otel de her yıl 10 Kasım’da Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle bir anma programı düzenleniyor. Yine bir 10 Kasım’da otel yönetimi ve personelleri saat: 09.05’i gösterirken sirenler eşliğinde otelin bayraklarını yarıya indirdi ve Ata’ya saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk’ün kaldığı otele çıkıldı. Orada konuşma yapan Limak Hotel Halkla İlişkiler Müdürü Beytullah Aydın,” Bu oda Atatürk’ün Yalova’ya geldiğinde kaldığı odadır. Biz hizmet vermeye başladığımız günden itibaren geleneksel olarak 10 Kasım’da Atamızı personelimizle anıyoruz ve yad ediyoruz” dedi.

Otelde dikkat çeken birkaç özellikse oda sayılarının Atatürk’ün doğum tarihi olan 1881 ile  başlayıp ölüm tarihi olan 1938’e kadar  olan numaralardan oluşması. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber