Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 18 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Dokuz’u Beş Geçe Çınarcık’ta Hayat Durdu   10.11.2015  
   Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. Yılı nedeniyle Çınarcık’ta düzenlenen törenle anıldı. Törende Vatandaşlar gözyaşlarını tutamadılar.
   

 

10 Kasım sabahı saatler 9. 05’yi gösterdiğinde, tüm yurtta olduğu gibi Çınarcık’ta da hayat durdu. Cumhuriyet meydanında düzenlenen anma törenine Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Emrah Tan, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kamu Kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti başkanları ve üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programında Atatürk anıtına Çelenk sunulmasının ardından 9.05’te iki dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Belediye anonslarından da çalan siren sesiyle birlikte Çınarcık’ta hayat dururken, törene katılan çok sayıda vatandaş gözyaşını tutamadı.

Cumhuriyet töreninde düzenlenen törenin ardından anma programına Çalıca köyü Gülkent Ortaokulunda devam edildi. Gülkent Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen törende Okul Müdürü Özkan Aydın tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Aydın; “herkesin bildiği gibi, eşsiz devlet adamı, 20. yüzyılın yetiştirdiği en büyük deha ve de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan M. Kemal Atatürk'ü 77 yıl önce bugün kaybettik. Atatürk’ü, onun hayatını ve onun kişisel niteliklerini sıralayacak olursak; M. Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, ulus sevgisi kıyaslanamayacak bir tutku derecesinde olan, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve de komutandı.” dedi.

Programda daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi ve Atatürk oratoryosu sahnelendi. 

 

 

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber