Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 18 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kasım Ayı Meclis Toplantısı Başladı   04.11.2015  
   Çınarcık Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarına başladı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt başkanlığında, yeni meclis salonunda toplanan meclis üyeleri gündemdeki maddeleri görüştü.
   

Çınarcık Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarına belediye hizmet binasının son katında oluşturulan yeni meclis salonunda ilk birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıya Çınarcık Belediye başkanı Avni Kurt, belediye meclis üyelerinin tamamı, muhtarlar ve alevi dernekleri katıldı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt meclis gündem maddeleri öncesi 1 Kasım’da yapılan milletvekili seçimlerini değerlendirdi. Başkan Kurt, “1 Kasım seçimlerinde alınan sonuçlar memleketimize, vatanımıza, milletimize hayırlısı olsun. İnsanlar özgür iradeyle karar vermiştir, bizlerde sonun kadar saygı duyuyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de her şey memleketimiz için hayırlı uğurlu olur” dedi.

Yapılan yoklamanın ardından, saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başlayan meclis toplantısında daha sonra gündem maddeleri görüşüldü. Bir önceki toplantı karar özetlerinin onaylanmasının ardından 2016 yılı Bütçesinin görüşülmesi Bütçe komisyonuna havale edildi. Başkan Avni Kurt bu gündem maddesinde yaptığı açıklamada; “2016 yılını Çınarcık Belediyesinin yatırım yılı olarak planlıyoruz” dedi. Bütçeyi bu yıl 25 Milyon’dan 35 Milyon’a çıkardıklarını ifade eden Kurt, “Yalova’nın en büyük ikinci bütçesine sahip belediyeyiz, güzel şeyler olacağına inanıyorum.” dedi.

Bir diğer gündem maddesi olan 2016 yılı gelir ve ücret tarifesinin görüşülmesi konusu da Tarife komisyonuna havale edildi.

Çınarcık’ta Pazar Günü İnşaat Çalışması olmayacak

Gündem maddesinde yer alan inşaat çalışma saatlerinin görüşülmesi konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Avni Kurt, Hafta sonları devam eden inşaat çalışmalarından rahatsız olan vatandaşların dilekçe ile belediyeye müracaatları olduğunu söyledi. Meclis üyelerinin de görüş bildirdikleri bu gündem maddesinde özellikle Pazar günü vatandaşların dinlenmek istedikleri bu nedenle de Pazar günleri hiçbir inşaat faaliyetinin olmaması kararlaştırıldı.

Hafta içi ve Cumartesi sabah 08.00’de başlayan inşaat çalışmaları, akşam 17.00’de son bulacak ve Pazar günü hiçbir şekilde çalışma ve tadilat olmayacak.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Alevi dernekleri üyeleri; Çınarcıkta aleviler için Cem evi yapılması konusunda 2013 yılında dönemin belediyesi tarafından karar alındığını, ancak karar sonrası cem evi yapılacak ibadethane alanı için arsa olmadığını, uygun arsanın oluşması halinde cem evi yapılması için tahsis edileceği belirttiler. Belediye Başkanı Avni Kurt belediyenin şu anda böyle bir arazisinin olmadığını, hazine veya Kaymakamlık aracılığıyla Belediye’ye gelen bir arazi olursa bizler bunu mecliste görüşüp plan tadilatını değiştirerek ibadethane alanına çevirebiliriz. Belediyenin şu anki bütçe ile bir cem evi yapma şansı yok, biz bunu gündemimize aldık. Yalova Belediyesi tarafından Cem Vakfına yapılması planlanan Cem evininde büyük şehirlerden belediyeye bağış yapılarak gerçekleşebileceğini biliyoruz. 

Alevi temsilcileri arasında kısa süreli sözlü tartışma

Cem evinin yapılma konusunda görüş beyan eden alevi dernekleri temsilcileri arasında sözlü tartışma çıktı. Bazı temsilciler cem evinin Çınarcık belediyesi Cem evi olarak adlandırılmasını talep ederken, diğer temsilciler Cem evinin kendi derneklerinin atçısı altında olmasını talep edince sözlü tartışma başladı. Tarafların anlaşması meclis salonunda gerçekleşmeyince Belediye başkanı Avni Kurt, tarafların kendi aralarında ortak karar almasını daha sonra yeniden görüşmesine karar verdi. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber