Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Geleceğin bilim adamları Çınarcık’ta yetişiyor   28.10.2015  
   Çınarcık İlçesi’nde geleceğinin bilim adamlarını yetiştiren, Atatürk Bilim Sanat Merkezi gelecek için Işık Saçmaya devam ediyor.
   


Türkiye’nin altın nesillerini yetiştirmek için 72 adet bilim sanat merkezinden iri olan Çınarcık Atatürk Bilim Sanat Merkezi, kapılarını Çınarcık Gazetesine açtı.  Hayırsever Macide Alp tarafından 2008 yılında eğitime kazandırılan okul yeni kayıtlarının yanında öğrenim gören öğrencilerinin hem bilimsel, hem de sanatsal yönden gelişmesini sağlayarak Türkiye’nin yarınlarına ışık tutacak gençleri için hizmet etmeye devam ediyor.

 

Okullarında üstün yetenekli bireylerin eğitimlerinin gerçekleştirildiğini belirten Atatürk Bilim Sanat Merkezi Müdürü Sabri Kan,” Öğrencilerimiz yaşıtlarına göre fark gösteren belirli becerilere sahip olan öğrencilerdir. Bu öğrenciler kurumumuza gelip burada laboratuarda, atölye çalışmalarına katılarak çalışmalara dâhil oluyorlar. Öğrencilerimiz burada sanatsal ve bilimsel anlamda eğitimler görüyorlar. Özellikle laboratuarlarımız çok aktif olarak kullanılıyor. Fizik, kimya, biyoloji ve matematik laboratuarlarımız oldukça aktif kullanılıyor. Ayrıca görsel sanatlar ve işitsel sanatlarda da etkili bir uygulamamız var. Diğer taraftan sinema alanında da öğrencilerimiz etkinliklere katılıyor ve buradaki çalışmalarını eğlenceli, istekli bir şekilde yürütüyorlar” dedi.

Öğretmen seçimi de öğrenci seçimi gibi “

Atatürk Bilim Sanat Merkezi’ne seçilen öğrencilerin seçilmeden önce belirli sınavlara tabi tutulduğunu vurgulayan Kan,” Öğrencilerimiz özel öğrenciler öte yandan öğretmen seçimlerimizde o derece de ince eleyip sık dokucuyu tarz da gerçekleştiriliyor. Öğretmenlerimizin yüksek lisans yapmaları alanlarında akademik çalışmalar yürütmeleri ve yabancı dil seviyelerinin iyi olması beklenir. 8 yılında okulumuz öğrencileriyle birlikte birçok alanda başarılar getirmeye adaydır. Bu kurumlar ülkemizin gelecek zamandaki bilim insanlarını yetiştirmeye aday kurumlardır” diye konuştu.

“Atatürk Bilim Sanat Merkezi’ne çevre illerden gelen öğrencilerimiz var”

 

Okullarında 200’ün üzerinde öğrenci bulunduğunu ifade eden Kan,” Bizim okulumu diğer bilim sanat merkezlerden farklı bir şekilde öne çıkaran durum çevre illerden de öğrencilere sahip olmasıdır. Bu da okulumuzun kalitesini ortaya koyuyor. Şuanda 19 tane alanında oldukça iyi olan öğretmenimiz görevlerini sürdürmektedir. Bursa ve İzmit’ten gelen öğrencilerimize bizler hafta sonu sürdürüyoruz “ ifadeleri kullandı

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber