Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Diğer
  Çınarcık’ın En Köklü Derneği   27.10.2015  
   Çınarcık’ta tabela derneklerinin aksine yoğun faaliyetler sürdüren “Çınarcık Çevre Koruma Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği” Çınarcık’ın tanıtımı için çalışmalarını sürdürüyor.1984 yılında kurulan Dernek, Çınarcık’ın en eski derneklerinin başında yer alıyor.
   

Çınarcık Çevre Koruma Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Naci Soyer derneğin kuruluş amacı, çalışmaları ve faaliyetleri hakkında Çınarcık Gazetesi’ne bilgi verdi. Merhume Samiye Birinci’nin kurucu Başkanlığını yaptığı ve 1984 yılında kurulan derneğin kurucu üyeleri arasında yer aldığını belirten Dernek Başkanı Naci Soyer, 1994 yılından beri Dernek Başkanlığını kendisinin yürüttüğünü söyledi. İlk kurulduğu yıllarda çok aktif çalışmaların yürütülemediğini hatta dernek kurmanın dahi uzun yıllar aldığını belirten Soyer, dernek başkanlığına geçtiği yıllarda Çınarcık İskele meydanında bulunan Danışma merkezini kurduklarını söyledi.

Çırnacık’ın tanıtımı için yoğun çalışmalar sürdürdüklerini belirten Soyer, İskele meydanında oluşturdukları danışma merkezinde gelen turistlere rehberlik hizmetleri, gezi yerleri hakkında bilgi ve iş yapmak isteyenlere de yardımcı olduklarını söyledi. Çınarcık Turizm Derneği olarak, 11. yılını gerçekleştirdiğimiz 23 Nisan çocuk buluşmalarında yüzlerce çocuğu Çınarcık’ta ağırladık. Gürcistan, Kazakistan ve Bulgaristan başta olmak üzere çeşitli ülkelerden her yıl 150 civarında çocuğu 23 Nisan’da Çınarcık’ta bir hafta ağırlıyor ve burada etkinlikler düzenliyoruz. Çınarcık Tanıtım filmini ve belgeselini önceki yıllarda hazırladıklarını da belirten Soyer, Turizm adına yapılması gereken bütün çalışmalarda yer alıyoruz dedi. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber