Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 18 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  “Çınarcık’ı marka yapmak istiyoruz”   22.10.2015  
   Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık’ı marka yapmak istediklerini belirtirken yat limanı, dolgu projesi gibi büyük projelerle bunu başaracaklarını söyledi.
   

Her mahallede düzenlenen toplantıların dördüncüsünü Harmanlar Mahallesi’nde yapan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, çarpıcı açıklamalar yaptı. Kaktüs Çay Bahçesi’ndeki organizasyona eşi Elif Kurt, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla birlikte katılan Başkan Kurt, göreve gelmesinden bu yana 18 ay geçtiğini ifade ederek belediyenin şu anki durumunu özetledi.

Geçmiş dönemden devraldığı belediyenin bahsederek sözlerine başlayan Başkan Avni Kurt, “40 Milyon TL’ye yakın borcumuz vardı. Sosyal güvenlik kurumuna, maliyeye, UEDAŞ’a, baraja, çalışanlara, sendikaya borcumuz vardı. Belediyede telefonlara bakılmıyordu. 371 firmaya da borcumuz vardı. Biz bu mali disiplini sağlamakla işe başladık. Belediyenin mali imajını düzelttik. Şu anda 20 Milyon TL civarına borcu indirdik” dedi.

“588 Dönüm yer satılmış”

Kötü mali portre nedeniyle belediyenin elinin kolunun bağlandığını ifade eden Kurt, kendi döneminden önce 588 dönüm belediyenin arsasının satıldığını ve sadece 4 Milyon 900 Bin TL civarında bir gelir elde edildiğini belirterek şunları kaydetti:

“Müfettiş istiyorum ancak göndermiyorlar. Çünkü benden öncesi ortaya çıkacak. Çalışmayan arabaya benzin almışlar. Bir buçuk yıl makam aracı garajda yatıyor, ayda 5 bin litre benzin alınmış. Bunlar çok çirkin şeyler. İtfaiyeye bina yapacağız ancak yer bulamıyoruz. Çünkü belediyede arsa bırakmamışlar. 588 dönüm yer sattılar bu memlekette. O yerlerin hepsinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bugünkü değeri 60 Milyonun üstünde. Toplamda belediyeye giren para 4 Milyon 900 Bin TL. Metrekaresi 0,80 kuruşa geliyor. Şenköy’de 225 dönüm denizin kenarında yer satıldı, turizm alanı. Parayla alınamaz. Toplam ödenen para 300 Bin TL. Her şeyimiz satılmış ama burası hukuk devleti. Zannediyor musunuz ki ben onun peşini bırakıyorum. Hepsi cezasını çekecek. Hepsinin karşılığını bu belediye alacak”

“Temizlik ve suda sıfır sıkıntı”

Yazlık bir ilçe olarak en önem verilen noktaların başında temizlik ve su hizmetlerinin geldiğini vurgulayan Kurt, bu iki konuda da çözüme ulaştıklarını söyledi. Çöp ve temizlik hizmetlerini daha fazla personelle yarı fiyatına yaptıklarını söyleyen Kurt, şebeke hatlarını da komple yenilediklerinin altını çizdi. 15 Nisan’a kadar projenin tamamlanacağını söyleyen Başkan Kurt, bununla birlikte de tüm sokak ve caddelerin yenileneceğini açıkladı. Avni Kurt, UEDAŞ ile görüştüklerini ve her sene bir mahalledeki direklerin yer altına alınacağını söyleyerek “Önümüzdeki günlerde İskele’den Çamlık’a kadar çalışmalara başlıyoruz. Artık kablolar havadan gitmeyecek” dedi.

Mezarlıkta düzenlemeler

Başarılı çalışmalar neticesinde kalite yönetim belgesi almaya hak kazandıklarını söyleyen Kurt, yeni projeler hakkında da bilgi verdi. Şehir mezarlığına çevre düzenlemesi yaptıklarını söyleyen Kurt, şöyle devam etti:

“İçeriye hayvanlar giriyordu. Bunu ortadan kaldırdık. Hayırsever bir vatandaşımız tarafından taziye evi yaptık, mescit yaptık, abdesthane yaptık. Yollarımız yapılıyor. Golf araçlarıyla hizmet vereceğiz. Ayrıca teknolojik bir altyapıyla yakınlarımızın mezarlıklarını internet üzerinden görebileceksiniz”

Belediyeye Sosyal Tesisler

“Ocak ayından sonra Çınarcık’ta modern düğün salonuna başlıyoruz” diyen Kurt, 8250 metrekarelik bir alanda yapılacak projenin çizimlerinin sürdüğünü dile getirdi. Eski mezbahane olan alanda ilçeye yakışır bir sosyal tesis yapacaklarını söyleyen Avni Kurt,  ilçedeki 10 parkın da aydınlatma, çimlendirilme ve yenilenmesi çalışmalarını yaz başına kadar bitireceklerini açıkladı.

Yat limanı ve dolgu alanı

Belediye binasında da modernleşmeye gittiklerini, kurumsallaşmaya önem verdiklerini ifade eden Başkan Kurt, yat limanı ve dolgu alanı projesiyle de Çınarcık’ı marka haline getireceklerini söyledi. Kurt, şöyle devam etti:

“Planlarımızda yat limanı için bir yerimiz var. Benim için en önemli projelerden bir tanesi. Türkiye’nin sayılı firmalarından teklifler geliyor. Karpuzdere tarafında 3 firmayla etüt çalışması yapıyoruz. En güvenilir, en güçlü firmayla ortaklık yapacağız. Çınarcık’ta yat limanı mutlaka olacak. 400 metre genişliğinde 65 metre derinliğinde bir dolgu projemiz var. 2007 yılında onaylanmış bir proje. Bizden önceki arkadaşlar ruhsatı olmamasına rağmen açılış yapmışlar. Sosyal aktivasyon alanları, amfi tiyatro, yürüyüş parkurları, tenis kortu, tartan pisti, oyun alanları olacak. Üst projemiz çizilecek. Çınarcık’ın yeşile ihtiyacı var. Sahil bölgesi iyice sıkıştı. Bu bölgede bunu yaparak ilçemize çok güzel bir meydan kazandıracağız. İlçemizi marka yapmak istiyoruz. Sizinle birlikte de bunu başaracağız"

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber