Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Çanakkale türküsünü işaret diliyle aktardılar   22.03.2018  
   Çınarcık’ın tek bağımsız anaokulu Çiçek Yuvası Anaokulu öğrencileri Çanakkale Türküsünü işaret diliyle aktardı. Okul Öncesi Öğretmeni Özlem Bilget yönetiminde 3 aylık çalışmayla hazırlanan, 5 yaşındaki 16 öğrencinin yer aldığı koro, işaret diliyle Çanakkale ruhunu yaşattı.
   

‘Önce kendi öğrendi sonra öğretti’

İşaret dilini öğrenmek için internetten videolar izleyen ve daha sonra da öğrencilerine öğreten Çiçek Yuvası Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Özlem Bilget, başarılı bir çalışmaya imza attı. Küçük yaş gurubu çocuklarda engelli vatandaşlara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bu projeyi hayata geçiren Bilget, yaptığı çalışmayla Çanakkale ruhunda farkındalık oluşturdu.

Bilget yaptığı açıklamada “Küçük yaş gurubu çocuklarda dışarıdaki engelli vatandaşlarımıza karşı farkındalık oluşturmak, sınıfta da bu tarz arkadaşlarıyla karşılaştıklarında empati kurmalarını sağlamak için araştırmalar yapmaya başladım. Daha sonra işaret diliyle ilgili videolar izledim ve çok dikkatimi çekti. İlk önce videoları izleyerek ben öğrendim. Daha sonra hareketleri türküyle birleştirerek çocuklara öğrettim. Güzel bir çalışma oldu. Çocuklar da çok severek katıldılar. Bunları çocukların seviyesine uyarladığımda böyle bir çalışmaya rastladım.”

3 aylık çalışma sonrasında öğrencilerin Çanakkale Türküsü’nü işaret diliyle aktardığını dile getiren Bİlget, Vatan ve millet sevgisini en iyi anlatmanın yolunun Çanakkale Destanı’nı iyi bilmekle olacağını düşündük. Bu da ancak eğitimle mümkün olur. Küçük yaştan itibaren çocuklarda bu çalışmayla, hem engellilere farkındalık oluşturmak hem Çanakkale Destanı’nı öğretip milli duygularımızı aşılamak için yapılan bir çalışma oldu.  16 öğrenciyle çalıştık. Çanakkale Haftasında Çınarcık halkına bir gösterimiz de olacak. Biz bu çalışmayla ‘Sessizliğin sesi olmaya çalıştık’ küçücük de olsa dokunmaya çalıştık. Çanakkale ruhunu işaret diliyle anlatmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Çınarcık Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ ve Okul Müdürü Osman Özkan, minik öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek başarılar diledi.

Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber