Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Yaşlılar Haftası Kutlandı “Yaşlılar bizi belalardan koruyan paratoner gibidir”   21.03.2018  
   Çınarcık Huzurevinde “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla düzenlenen programı yaşlılar yönetti. Programın sunuculuğunu da kendileri yapan yaşlılar enstrümanları da çalıp şarkı ve şiir seslendirdiler.
   

Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen kutlama programına yoğun ilgi oldu. Programa, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç, Çınarcık Müftüsü İdris Yavuzyiğit, Çınarcık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Han, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

‘Yaşlılar çalıp söyledi’

Çınarcık Huzurevinde kalan yaşlılar kendileri için hazırlanan kutlama programında misafirlerine müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi kutlama programında yaptığı Çınarcık Huzurevinin ilçenin yüz akı olduğunu söyledi.

Kaymakam Çiftçi, “Bizi diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliklerden birisi büyüklerin kıymetini bilmemiz. Hem dinen hem ahlaken hem de kültür olarak büyüklerimizi her zaman baş tacı etmiş bir milletiz. Dinimiz bize şunu öğütlüyor; “Sizin etrafınızdaki beli bükülmüş yaşlılarınız olmazsa, başınıza gelecek belalardan kurtulamazsınız. Aslında bugün hizmet ettiğimiz bu insanlar bizi belalardan koruyan paratoner görevi görüyor. Dolayısıyla sahip çıkacağız. Hepimiz bir gün yaşlanacağız, bu durumlara geleceğiz. Toplumumuzun bu değerini iyi bilmemiz lazım. Bugün Çınarcık’ta evinde vefat edip, haftalar sonra haber alınan yaşlılarımız varsa kendimizi sorgulamamız lazım. Toplum olarak, aile yapısı itibariyle sorgulamamız lazım. Bizler devlet olarak, sosyal devlet imkanları itibariyle son yıllarda çok büyük mesafeler aldık. Bazı yönlerde Avrupa’yla yarışır, bazı yönlerde ise geçer duruma geldik. Yaşlılarımıza, engellilerimize, fakirlerimize, muhtaçlarımıza sahip çıkıyoruz. Devlet olarak sahip çıkıyoruz ama bu sadece devletin sahip çıkmasıyla yeterli değil. Aile olarak, toplum olarak, millet olarak ve toplumsal bilinç olarak da sahiplenmemiz gerekiyor. Genlerimizdeki o ahlaki ve manevi değerleri kaybetmemiz gerekiyor.”

Çiftçi,” İlçe kaymakamı olarak, belediye başkanımız ve kurum amirlerimiz burada hepimiz sizlerin emrinizdeyiz. Sizler bu vatan için, bu memleket için, bu millet için yaşlandınız. Belinizi büktüyseniz bu memleket için yaptınız. Biz sizin için ne yapsak az kalır.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bizim için her hafta, her gün yaşlılar günü ve yaşlılar haftasıdır. Biz sadece 1 yılın 1 haftasını yaşlılara ayırmış bir düşünceye ve değere sahip değiliz. Biz yaşlılarımızı başımızın tacı olarak görüyoruz. Onlara hayatlarının bu önemli evresinde hizmet etmenin, onları mutlu etmenin, onların sağlıklı bir şekilde bakım ve yaşamlarını sürdürmelerinin gayesi ve gayreti içerisindeyiz. Bakanlığımız özellikle yaşlılarımızla ilgili çalışmalara son yıllarda büyük bir önem vermektedir. Hatta küçük hizmet modelleri halinde yaşlı yaşam evleri dahi açılmış durumdadır. İlimizde de bir tane yaşlı yaşam evi açtık. Fakat, henüz bir talep oraya gelmedi. Çünkü değerli büyüklerimiz huzurevi modellerinden memnunlar.” diye konuştu.  

Çınarcık Halk Eğitim Merkezi tarafından yaşlılara yönelik açılan el sanatları kursuna katılanlara yaşlılara belgeleri Kaymakam Çiftçi, Belediye Başkanı Kurt, İl Müdürü Uysal tarafından verildi.

Tören son olarak  “İkinci Bahar” el sanatları sergisi ziyaretiyle sona erdi.

Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber