Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Teşvikiye Doğalgaz’a Kavuştu   12.10.2015  
   Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesinde sürdürülen Doğalgaz alt yapı ve hat döşeme işlerinin ilk bölümü tamamlandı. Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (ARMAGAZ) tarafından sürdürülen çalışmalar devam ederken, 2015 yılının sonunda abonelerin gaz kullanımı sağlanacağı belirtildi.
   

2015 yılı içinde Gaz kullanımı başlayacak

ARMAGAZ Harita ve Etüt Müdürü Andaç Karalıkay Teşvikiye beldesinde yaklaşık 3 Km’lik Doğalgaz ana hat imalat çalışmasının yapıldığını, bu çalışmanın da %80’ninin tamamlandığını söyledi. Teşvikiye’de ilk bölüm olarak yaklaşık 300-350 aboneye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Karalıkay, Ana hat ta yapılacak test işlemlerinin ardından servis kutularının bağlanacağını, bu servis kutularının da test aşamasından geçmesinin ardından gaz kullanımının gerçekleşeceğini söyledi. 2015 yılının içinde gaz dağıtımını sağlayacaklarını dile getiren Harita ve Etüt Müdürü Andaç Karalıkay, Teşvikiye beldesinde ilk bölümüne başlanan bölgelerde gaz dağıtım işleminin yıl içinde gerçekleşeceğini ifade etti.

İkinci bölüm için girişimlerimiz var

Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan Teşvikiye Beldesinin Doğalgaz’a kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek;   Teşvikiye’de doğal gaz alt yapı çalışmalarının Cumhuriyet Mahallesinde tamamlandığını, Karşıyaka mahallesinde de başlanması için Armagaz ile görüşmelerimiz devam ediyor. Dedi. Belediye Başkanı Ahmet Meydan, ilk bölümünün tamamlandığı Doğal gaz alt yapı çalışmalarında İnşallah Karşıyaka Mahallesine de Doğalgaz Alt yapı çalışmalarının başlamasını sağlayacağız dedi.

Belde Halkı Memnun  

Doğalgaz kavuşan Teşvikiye belde halkı da Doğalgazın özellikle mutfak tüpünde sağlayacağı avantajdan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Köy hayatı yaşadıkları Teşvikiye beldesinde doğalgazın gelmesiyle birlikte evlerinde mantoluma yapmak zorunda kalacaklarını ifade eden Belde halkı, doğal gazın ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber