Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Hayatta tutmak için çok uğraştılar   22.01.2018  
   “Yunus balığı” kıyıya vurdu
   

Çınarcık ilçesinde yaralı olarak kıyıya vuran yavru yunus balığı, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatta kalmadı.

Çınarcık İlçesi Taşliman sahilinde yaralı olarak kıyıya vuran yavru yunus balığını göre vatandaşlar Çınarcık Belediyesi zabıta ve veterinerlik birimlerine haber verdi.  Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen Çınarcık Belediyesi Veterinerlik personelleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı su ürünleri personelleri yunus balığını hayatta tutmak için seferber oldu.

Kıyıya vuran balığı kurtarmak için denize giren veterinerlik personelleri, yaralı yunus balığını ilk olarak kıyıya çıkarıp durumunu kontrol ettiler. Su ürünleri mühendisleri ve Veteriner Hekim tarafından yapılan incelemede balığın çeşitli yerlerinde çok sayıda yarası olduğu tespit edildi. Yaralı yunus balığı yaklaşık 100 cm boyunda 15 kilo ağırlığında mutur cinsi bir balık olduğu belirtildi.

Kıyıda bulunan balıkçı teknesinin içini su dolduran veterinerlik personelleri daha sonra yaralı yunus balığını buraya taşıyarak balığın yaşam durumunu kontrol etti. Tekrar denize alınan balığa veterinerlik personelleri suni teneffüs yaptı. Balığı hayatta tutmak için denizin içinde bekleyen personeller soğuk suya da aldırış etmedi.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan yunus balığı incelenmek üzere Çınarcık Belediyesi veterinerlik müdürlüğüne götürüldü.

Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber