Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Yarıyıl tatili başlıyor   18.01.2018  
   Tatilde dinlenme tavsiyesi
   

2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 19.01.2018 Cuma günü sona eriyor. Çınarcıkta 3 bin 525 öğrenci yarıyıl tatilinin heyecanını yaşayacak. Çınarcık Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, yarıyıl tatilinde öğrencilerin çok iyi şekilde dinlenmesi tavsiyesinde bulundu.

 

Çınarcık Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini yoğun ve verimli geçirdiklerini söyledi.

 

Karadağ, “Toplamda 3525 öğrencimiz Cuma günü karnelerini alacaklardır. Öğrencilerimizin gerçekten yoğun geçirdikleri bir dönemden sonra yarıyıl tatilinde dinlenmelerini ve ikinci yarıyıla döndüklerinde, zihinde dinlenmiş bir vaziyette tekrar eğitim öğretime geri dönmeleri noktasında kendilerine tavsiyede bulunmak istiyorum. Bakanlığımızın da üzerinde durduğu yenilenen müfredat programları ile ilgili 1-5 ve 9. sınıflarda yeni müfredat programlarını uyguladık. Öğretmenlerimizden bununla ilgili geri dönütler aldık. Bu programların uygulanmasında bizzat kendimizde okulları ve öğretmenleri ziyaret ederek, yeni uygulamayla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Genel anlamda olumlu dönütler aldığımızı söyleyebiliriz.”

 

Eğitim öğretim dönemini akademik ve sosyal, kültürel ve sportif olarak iki başlık olarak anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Karadağ,

 “Akademik başarının arttırılmasıyla ilgili bütün okullarımız bünyesinde destekleme ve yetiştirme kurslarımızın açtık. Toplam 878 öğrencimiz bu kurslarda farklı dersleri seçerek, bu kurslara katıldılar. Genel anlamda iyi seviyede bir katılım olduğunu görmekteyiz. Ayrıca sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle ilgili Sayın Kaymakam’ımızın da öncülüğünde ve teşvikleriyle bütün okullarımızın bünyesinde farklı kategorilerle birlikte bir takım çalışmalar yaptık. Bu etkinliklere ve faaliyetlere katılan öğrenci sayımız toplamda, 2129. Buda bizim toplam öğrenci sayımızın % 70 - 75 ‘ine denk geliyor. Hedefimiz bütün öğrencileri kendi kabiliyetlerini ve yeteneklerine göre bir spor ya da sosyal anlamda bir etkinlik içerisinde olmasını sağlamak. Bunun eğitim öğretim sürecini olumlu katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Bununla ilgili bakanlığımızın da talimatları ve teşvikleri söz konusu. Yine yapılan bu tür faaliyetlerin etkinliklerin sistem üzerinden tanımlayarak hangi öğrenci hangi faaliyete katılmış, hangi okullar hangi branşlarda ve alanlarda bu tür çalışmaları yapmışlar bunu da görme şansımız var.”

 

Halk Eğitim Merkezinin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Karadağ, “Çınarcık’lı hemşerilerimizden gelen taleplere cevap vermek için kurslar açmaya devam ediyoruz. Bugün itibariyle yaklaşık 70 ayrı kurs açılmış ve toplamda 1304 kursiyerimiz katılmışlardır. Yine özellikle Bakanlığımızın da önemsediği ve üzerinde durduğu, değerler eğitimi noktasında da çocuklarımızın eğitimine, çocuklarımızın bilinçlenmesine katkıda bulunmamız ve faaliyet düzenlememiz bizden istenmişti. Bu kapsamda ilçe müftülüğümüzle yaptığımız bir protokol çerçevesinde bütün okullarımızda değerler eğitimi kapsamında sunumlar yapılmış, bilgilendirme toplantıları yapılmış ve çalışma grupları oluşturulmuştur. Ayrıca diğer sivil toplum örgütlerimizde yazarlar ve kendi alanlarında bize katkı sunacak bir takım konuklar da misafir ederek bir takım faaliyetler düzenledik. Yine 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü dolayısıyla bütün okullarımızda milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek çalışmalar ve etkinliklere yer verilmiştir. Genel anlamda eğitim - öğretim boyutuyla gerçekten dolu oldu ve yoğun bir dönem geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Bu yoğunluğun neticesi ve başarı çocuklarımızın evlatlarımızın daha iyi koşullarda daha iyi şartlarda istediğimiz seviyede eğitim öğretim faaliyetine ulaşmaları ile ilgili bir gayret ve çaba yükseliş söz konusudur. Bu yoğun geçen dönemin sonunda yine şubat ayı itibariyle öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz dinlenmiş bir şekilde ikinci yarıyıla, eğitim öğretim dönemine başlamalarını diliyoruz. Hepsinin tatillerini gönüllerince geçmesini diler saygı ve sevgilerimi sunarım.” Diye konuştu.

 

Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber