Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta eğitim öğretim yılına eksiksiz başlandı   07.10.2015  
   28 Eylül’de start alan 2015-2016 eğitim ve öğretim maratonu Çınarcık ilçesinde de eksiksiz bir şekilde başladı.
   

Yeni Eğitim ve öğretim yılında Çınarcık Gazetesi olarak Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ ile kısa bir söyleyişi gerçekleştirdik.

Yeni eğitim ve öğretim yılında Çınarcık ilçesinde eğitim ve öğretime eksiksiz başlandığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, okullarda idareci eksikliğinin giderilmesi, öğretmen görevlendirilmesi ve okulların fiziki olarak iyileştirilmesi konusunda yaz aylarında hassasiyetle durduklarını ve çalışma olarak ta neticelendirdiklerini ifade etti.

Şu anda okulların genelinde tadilat ve onarım ve inşaat işlerinin yapıldığını belirten Karadağ, yaklaşık 600 bin liralık tadilat, onarım ve ihaleler yapılarak okulların eğitim ve öğretime hazır olmasını sağladıklarını, bu şekilde 28 Eylül itibariyle de her hangi bir sıkıntı yaşamadan eğitim ve öğretime başladıklarını söyledi.

‘TEOG ve üniversite hazırlık kursları’

Destekleme ve yetiştirme kurslarının okullarda ve Halk eğitim merkezi bünyesinde açılacağını belirten Karadağ, destekleme ve yetiştirme kursları adı altında, çocuklarımızın hem TEOG sınavı hem de lise öğrencilerimiz için de Halk eğitim merkezi bünyesinde üniversiteye hazırlık kursları açtıklarını, bunlarla ilgili öğretmen görevlendirmeleri ve öğrenci başvurularının devam ettiğini dile getirdi. Karadağ, Çocuklarımızı hem sınava hazırlamak, hem de onların gelecekte iyi okullarda, iyi yerlerde okumalarını sağlayacak takviye kurslarını oluşturduk. Bu yıl TEOG sınavında iyi bir başarı elde ettik. İnşallah bu başarımız daha da yükselerek devam edecektir.    Çocuklarımızın sosyal ve sportif anlamda bir takım etkinliklerde yer almasını istiyoruz. Okullarımızda bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. dedi.

‘Öğretmen eksikliği tamamlandı, boş geçen ders yok’

Sınıflardaki öğrenci mevcudunun Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu ifade eden Karadağ, Çınarcık genelinde sınıf mevcudu ortalamamız 20 öğrenci, bu da ideal bir mevcut dolayısıyla Türkiye ortalamasının çok altında neredeyse özel sınıf statülüsünde bir mevcudumuz var. Öğretmen eksikliklerimiz söz konusuydu onu da ücretli öğretmen ve kadrolu öğretmenlerin görevlendirmesi yoluyla giderdik. boş geçen ders yok. dedi.

Söyleyişimizin temennilerini aldığımız ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, "Yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve Çınarcık halkımıza hayırlı ve başarılı geçmesini ümit ediyoruz. İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak üzerimize düşen ne varsa bu anlamda durmadan yorulmadan özenle bu işi yapmaya devam edeceğiz. Amacımız çocuklarımızın daha iyi daha müreffeh daha nezih daha temiz daha kaliteli daha nitelikli eğitim öğretim ortamına kavuşmasıdır." dedi.

Haber-Foto: Yunus Ozan Söyler

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber