Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi'ne Öğrenci Seçme Süreci Başlıyor   15.11.2017  
   2017-2018 eğitim öğretim yılı özel yetenekli öğrencilerin seçim süreci başladı. Türkiye’de 81 ilde faaliyet gösteren 116 Bilim ve Sanat Merkezi’ne (BİLSEM) öğrenci seçimi ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılmaya başlandı.
   

Yalova merkezde ve ilçelerde görevli 1. 2. ve 3. sınıf öğretmenlerine tanıtım sunumları yapıldı.

Toplantılarda yaptığı sunumlarla katılımcı öğretmenlere öğrenci seçme şartlarını ve sürecini anlatan Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Sabri Kan “Atatürk Bilim ve Sanat Merkezimizde Laboratuvar ve atölye çalışmalarıyla öğrencilerimizin üst düzey beceriler kazanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hem bilimsel hem de sanat alanında oldukça özenle hazırlanmış eğitim etkinlikleriyle öğrencilerimizin akademik ve beceri eğitimlerine önemli oranda katkı sunuyoruz. Sınıf öğretmeni arkadaşlarımız özel yetenekli olduğunu düşündükleri öğrencilerimizi Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci seçme sürecine aday göstererek bize yardımcı olacaklardır. Amacımız bu öğrencileri tespit edip kurumumuzda eğitim almalarını sağlamak. Öğrenci seçme sürecini hep beraber layıkıyla tamamlamak için bu bilgilendirme toplantılarının verimli olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

GENEL ZİHİNSEL, RESİM VE MÜZİK ALANLARINDA ÖĞRENCİ SEÇİLECEK

Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci seçimi 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerinden genel zihinsel, resim ve müzik alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterenlerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle başlayacak. Aday gösterilen öğrenci velisinin uygulama ücretini 13-29 Kasım tarihleri arasında yatırmasıyla gözlem formları sınıf öğretmeni tarafından e-okul sistemi üzerinden doldurulacak. İlki tablet bilgisayar üzerinden 6 Ocak-4 Mart 2018 tarihleri arasında, ikincisi ise 2 Nisan-8 Haziran 2018 tarihleri arasında yetenek alanına göre yapılacak incelemeler olmak üzere iki aşamada öğrenci seçimleri tamamlanacak.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi'nin www.ataturkbilsem.meb.k12.tr web sitesinden edinebilir.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber