Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Sokak hayvanlarını besleyen ‘Geri dönüşüm ünitesi”   10.11.2017  
   Yalova’nın Çınarcık ilçesinde sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması için bırakılan ‘Yempati’ makinesi, aynı zamanda sosyal sorumluluk projesine de katkı sağlıyor.
   

 

 

 

Pet şişe atılarak çalışan makine bir hayvanın yiyecek ihtiyacını karşılarken, atılan pet şişe Çınarcık Belediyesi tarafından geri dönüşüm kampanyasında kullanılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Yalova şube müdürlüğü tarafından Çınarcık ilçesine bırakılan makinenin kontrolünü hayvanseverler yapıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Yalova Şube Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Cumhur Ersöz, yaptığı açıklamada makinenin hayvanların yiyecek ihtiyacının yanı sıra farklı projeye de katkı sağladığını söyledi.

Makinenin pet şişe atılarak çalıştığını belirten Ersöz şunları kaydetti:

“Pet şişe boş veya dolu şekilde makineye atıldığı zaman aşağı kısmından kedi ve köpek maması dökülüyor ve sokak hayvanlarımızın buradan beslenmesi sağlanıyor. Aynı zamanda ikinci bölüme de su dökülüyor. Makinemizin içinde 15 kilo kapasiteli mama haznesi var. Günlük tüketim olarak yaklaşık 4 -  5 kilo olacağını tahmin ediyoruz. Buda 25 sokak hayvanının beslenmesi anlamına geliyor. Pet şişe kullanılmasındaki amaç, pet şişeler doğada uzun sürede yok oluyor ve çok ciddi zarar veriyor. Pet şişeler belediyemizin yardımıyla sosyal projelerde kullanılacak. Tekerlikli sandalye alımında ve farklı projelerde kullanılacak. 1 adet pet şişeyle hem sokak hayvanlarımız doymuş olacak hem de sosyal projelerin önü açılmış olacak.” diye konuştu.

Çınarcık Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Uçak da, pet şişe ve kapaklarının geri dönüşüm kampanyasında kullanılacağını söyledi.

Uçak, “hem kapaklar hem de şişeler tekerlekli sandalyelerin temininde bizim tarafımızndan toplanıyor. Ona göre gerekli yerlere bağışlanıp vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye temininde bulunuyoruz. Hem hayvanlarımız için hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için olumlu bir çalışma olacak.” dedi.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Yalova Temsilcisi Reyhan Ataman ise vatandaşlara ve hayvan severlere mama çağrısında bulundu.

 

Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber