Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Diğer
  “Herkes için kütüphane projesi” Polonya’ya ulaştı   24.07.2017  
   Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından yürütülmekte olan Herkes için Kütüphane Projesi kapsamında başarılı çalışmalara imza atan kütüphane görevlileri Polonya’da teknik gezide bulundular.
   

Çınarcık Belediyesi Yasemin Koç Halk Kütüphanesi de “Herkes İçin Kütüphane Projesi’ kapsamında yapmış olduğu başarılı çalışmalar ödüle layık gördü. Proje kapsamında kütüphane sorumlusu Selin Pelit, Polonya’da yerel yönetimlere bağlı çeşitli kütüphanelere gerçekleştirilen ziyarette yer aldı.  2- 6 ve 10-14 Temmuz 2017 tarihlerinde iki grup halinde gerçekleştirilen bu faaliyetler kapsamında Türkiye’den 40 kişi Polonya’daki yerel yönetimlere bağlı çeşitli kütüphaneler ziyaret etti. 
Herkes için Kütüphane Projesi ile benzer programı uygulayan Polonya kütüphanelerine yapılan bu ziyaret, kütüphane çalışanlarının bilgi ve görüş alışverişinde bulunmalarını sağlıyor. Resmi sloganı “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” olan Herkes İçin Kütüphane Projesi ile; il, ilçe ve belde belediyelerine ait belirli sayıdaki yerel yönetim kütüphanesinde köklü bir değişim ve gelişimin harekete geçirilerek bölgelerindeki vatandaşlar için birer “cazibe merkezi” haline gelmeleri öngörülüyor. Proje ile yerel yönetim kütüphaneleri; bölgelerindeki vatandaşlar için birer toplum merkezi haline gelirken, aynı zamanda kadınların, yaşlıların, gençlerin, işsizlerin, engellilerin ve kırsal kesimlerde yaşayanların hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber